Skriven av

Diversekompetent kvinna i mina bästa år med några terminer universitetsstudier i bagaget, bland annat Statskunskap. Skruttig i kroppen, men vass i huvudet. Älskar att debattera sjukförsäkringsfrågor.

10 kommentarer

 1. Ann
  Ann at | | Reply

  Detta borde komma ut på förstasidorna i alla landet tidningar. Efter tre års helvete skriver jag under på vartenda ord.

 2. Yeppe
  Yeppe at | | Reply

  Sanna ord och som ovanstående (eller underberoende på hur den lägger sig) s¨kan man skriva under detta. Skadas 2000 och idag sämre än då, men frisk enl FK trots full dos smärtstillande tramadol och andra mediciner mot smärtan och värken.

 3. Monica Hillerström
  Monica Hillerström at | | Reply

  Håller med Ann på vartenda ord. Uppdrag granskning borde också ta sig an detta.

 4. Klas Wirholm
  Klas Wirholm at | | Reply

  En klargörande och tydlig beskrivning av den nya sjukförsäkringens konsekvenser, al cred för detta blogginlägg på Solrosuppropet.

  Det är sant att det är en katastrof för alla som drabbats av denna omänskliga politik som Alliansens genomfört. Men för Alliansens är det inte en katastrof utan en pengakista för skattesänkningar det handlar om. Fredrik Reinfeldt tycker därtill det är helt ok att sjuka skall tvingas att försörja sig på allmosor från släkt och vänner. Vår statsminister tycker detta är ok! Han borde skämmas och skilja sig från statsministerposten omedelbart!

  Man skulle lätt kunna hävda att svenska folkets mutats med skattesänkningar till att acceptera försämringarna. En sådan politik där sjuka ställs mot friska och arbetslösa mot de med arbete är inget annat än en form av social fascism. Så kan vi inte ha det, bort med Alliansens från makten – nyval nu!

 5. Åsa Tillberg
  Åsa Tillberg at | | Reply

  Malin har förstås rätt i det mesta. Blir dock lite bekymrad när hon skriver om att ärenden “lades över från länsrätten till förvaltningsrätten”. Faktum är att det är samma domstol, men med nytt namn. Antagligen var handläggningstiderna lika långa på den gamla “länsrättstiden” som i dagens “förvaltningsrätt”. Vad mer har hon inte kollat tillräckligt noga? Sånt blir ett lätt byte när någn ska ge sig på och kritisera texten.

 6. James Sjöström
  James Sjöström at | | Reply

  Tackar för ett upplysande och välformulerat inlägg! Hoppas att du inte misstycker om jag länkar till din blogg från min egen.

 7. Om Ams-Trams och Fas3: “pysselsättning istället för riktiga jobb”?

  […] AMS och Fas-3. Gärna även att en kritik från höger, och från liberalt håll, växer fram mot utförsäkringarna, som är kopplade till Fas-3. Jobb är bra, men jobb till varje pris är inte bra! ShareTweetVia […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.