Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

 1. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Ja du!
  Suck…
  När slutar en ny människa att vara så där fantastisk och unik?
  Tittar jag på hur det är med personaltäthet bland förskolebarnen, så tycker jag att flera kommuner redan där visar att våra barn är inte värda de pengar det skulle kosta med mer personal.
  Sedan i det läge som du befinner/befunnit dig i är också beklagligt på många plan.
  Genom åren har landstingens hälso- och sjukvård och FK haft olika prioritetsgrupper. De är inte samkörda där. Så om statistiken säger att flest människor är sjukskrivna p.g.a. smärtproblematik i rygg och nacke, är det inte självklart att de grupperna ligger högt i prioritet för landstingen, även om flera patienter med enkla metoder skulle kunna höja sin arbetsförmåga. Numera är det dessutom så att vissa läkare är så “måna” om sina patienter att de blir tveksamma och drar ut på remittering till smärtmottagning, för att då kan FK uppfatta det som en signal att; “Ja, nu är hon snart återsälld och ska söka jobb på den öppna arbetsmarknaden alt. återgå till sitt gamla jobb.” Läkaren, som då i bästa fall känner patienten bättre, kan vara ytterst tveksam till detta. Läkaren kan ha patientens enbart ska få så god livskvalitet som är möjligt utifrån de nya förutsättningarna. Otroligt men sant. RTW- return to work!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.