Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

9 kommentarer

 1. Anita
  Anita at | | Reply

  Var kan man läsa insändaren som “arbetssökande” skrev? Den här företagaren har tydligen missat lite “sidoinkomster” :-) för han tror fortfarande på lagar och regler :-))

 2. Peter Lindström
  Peter Lindström at | | Reply

  Helt sanslöst att AF som statlig myndighet = kontrollorgan för arbetslösa plus diverse utbildningar för några få utvalda. Ska ta till sådana här metoder för att tysta obekväma personer som har mage att ifrågasätta och kräva sina självklara rättigheter.

  Deras synsätt på sitt statliga yrkesutövande har fått hemlig polis = Förtryckarstatus I alla fall i deras egna ögon. Så varför inte kalla det för vad det faktiskt är Stasi,Gestapo.KGB eller liknande för inom kort får dom rätt att indirekt ta livet av folk också.

  Det är ju bara att ta deras ekonomiska medel så svälter obekväma ihjäl till slut. Eller får det så jobbigt vid nästa instans för sitt uppehälle som heter Socialen i folk mun. Där blir det en kombination av Stasi,Gestapo,KGB och med kronofogde utövning som lök på laxen så obekväma har ingen möjlighet att krångla till det med sina rättigheter.

  Inse! vi gör det oftast vi som orerat om detta system i flera år nu. Men vi kommer inte en enda meter framåt . Gör vi det en meter framåt så sopas vi tillbaka igen med något annat som ger många meter bakåt.

  Vi alla i dagens system som fas 3 och synen på oss arbetslösa och sjuka. Som parasiter.slöa.mindre intelligenta. Oförmåga att sköta vår egen hygien.Vill inte arbeta och allmänt obegåvade kommer inte en ny regering kunna ta bort på många många år. Nu är den hållningen använd så länge och det sitter i väggarna som det kallas

 3. – Solrosuppropet.se – Pumorna i FAS 3 har fått en faktura på 10.000 kr! « skvitts

  […] – Solrosuppropet.se – Pumorna i FAS 3 har fått en faktura på 10.000 kr!. Rate this:Share this:TwitterFacebookMerGoogle +1StumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postPinterestTumblrGillaGillaBe the first to like this. […]

 4. KristinaHenr
  KristinaHenr at | | Reply

  “Företagare” skriver bl a:
  “Detta är rent naiva påståenden och smutskatsning av en hel yrkeskår.”

  Jag undrar när företagare har blivit till yrke? Och om, då är det väldigt märkligt, ospecificerat yrke som kan betyda vad som helst.

 5. Ozzy
  Ozzy at | | Reply

  Fas 3 är inget annat än förvaring där folk sitter 8 timmar om dagen och är berövade alla medborgliga rättigheter.
  Fas 3 strider emot de värden Sverige skrivit på om mänskliga rättigheter.
  Man kränker en utsatt grupp i samhället med en åtgärd som Fas 3
  Vilket gör människor som hamnar där mår dåligt samt att de blir sjuka på allt sittande 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Samt att dessa aktiviteter inte ger något relevant i utbytte av framtida jobb.

 6. Ozzy
  Ozzy at | | Reply

  En regering som går emot ett riksdagsbeslut är ingen liberal eller demokratisk sådan. Det är bara i diktaturer en regering struntar vad folket får genomlida p.g.a dess själviska beslut. Att inrätta en åtgärd som har ett mönster av forna nazismens uppbyggnad. Det är olyckligt för Sverige att folk inte sett igenom vad denna regering skapat i dess iver att på sitt sett lösa den annalkande arbetslöshet vi har idag.
  Förvarings platser där människor tvingas sitta 8 timmar att glo in i en skärm. Där man förser dem med meningslösa aktiviteter som varken leder till jobb. Där vuxna människor gråter och är rädda för att säga sin mening. Vad har hänt med Sverige och de värden Sverige alltid stått för ?
  Idag har vi politiker som beslutar om åtgärder där folk verkligen far illa. Värsta är att press och media och övriga befolkningen tiger tyst om vad som pågår i vårt land. Fas 3 är inget annat en bestraffning av svenska medborgare, som denna stat gjort rättslösa. Vad är det för regering som skiljer ut folk som har och folk som inte har. Politiker som lagfäster Jantelagen där folk skall lida p.g.a att dom själva lider av härdsmälta när det kommer till att ge folk en framtidstro och stimulans. Istället har man valt att föra in folk i Fas 3 där strukturen går ut på att beröva människor all tillit till samhället som en resurs. Det är bara med sorg att se hur folket på arbetsdepartementet lider av idé torka samt deras cyniska inställning till medborgare, istället har man valt bestraffning av denna grupp i samhället dör det enda straffet är att de blivit arbetslösa. Trots detta har man valt lyda en regering som begår ett brott när man fortsätter att föra in folk hos dessa anordnare som profilerar på detta elände. Som tillhanda håller undermåliga lokaler med dålig ventilation och en arbetsmiljö som inte lever upp till de förordningar vad en god arbetsmiljö skall vara.

  1. Sture
   Sture at | | Reply

   Hej Ozzy!

   Att borgarna inte följer riskdagens majoritetsåsikt om att fas3 borde tas bort är för att riksdagen inte har makt att lägga sig i detaljer i budgeten. Så är det alltid. Att det gjorde en riksdagsomröstning trots att oppositionen visste att den inte hade någon effekt är med för media och opinionsbildande. Så det är inget odemokratiskt.

   Sedan håller jag personligen med om att arbetslöshetssystemet inte fungerar bra. Och fas3 är inget undantag.

 7. H-G Svensson
  H-G Svensson at | | Reply

  Klart att politiker vill ha kvar FAS3. De har ju startat socialt företagande med bidrag från det omtalade TILLVÄXTVERKET. Se företaget PRIO1 – ägare två politiker i Sundsvall. På invigningsfesten är Reinfeldt inbjuden.
  De har 250 personer i FAS3. Enl. uppgifter 17 anställda (är väl anhöriga och kompisar). Har hört rykten om fler etableringar bl.a. Eskilstuna.
  De får alltså 225:-/dag/anställd = 56.250:- per dag. Alltså ca 1,2 miljoner kroner i månaden för folk i FAS3. Det blir ca 14,4 miljoner kronor / år bara för detta företaget. Dessutom bidrag från statliga Tillväxtverket. Vilken utbildning får de arbetslösa på detta företag som sysslar med återvinning?? Räcker det inte med Myrorna, Röda korset etc. De har nog inte fått bidrag från TILLVÄXTVERKET.
  Jobbfabriken är ett annat exempel med sitt vuxendagis som lever mycket gott på FAS3-folket.
  Sedan ska den lilla människan förföljas och kränkas av Arbetsförmedlingen tills hon är helt knäckt – medan man öser ut pengar till den s.k. sociala företagsamheten. Finns det inga handledare på AF som reagerar??? Ni sitter bara där och administrerar och påpekar att ni bara gör ert jobb och har tystnadsplikt!!
  Eftersom jag nu är pensionär kan AF inte längre hota mig med avstängning när jag säger min mening. Var länge arbetslös och i FAS3 sista tiden – Så jag vet hur det går till

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.