Skriven av

Personlig erfarenhet av att bli nollklassad då fk ansåg mig vara "frisk" och af ansåg att jag inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Tillslut beviljad sjukersättning efter flera års sjukskrivning och ihärdiga försök att närma mig arbete genom arbetsträning. Engagerad o envist kämpande med mig själv och mot myndigheter o sjukvård. För innerst inne vet jag att jag också är värd ett vettigt liv - liksom alla andra drabbade av sjukförsäkringens förbannelse...

4 kommentarer

 1. Helen Sjögren
  Helen Sjögren at | | Reply

  Vad underbart skrivet. Och så sant! Tack snälla för dessa vackra rader.

 2. anonym
  anonym at | | Reply

  Det måste upp en blogg som kan pinga mot artiklar som handlar om sjukförsäkringen,. arbetslöshetsförsäkringen etc. Det är ett mycket enkelt sätt att få uppmärksamhet för solrosuppropets hemsida. Det är ändå genom uppmärksamhet och att få allt fler att få upp ögonen för situationen som det går att tro på någon förändring. Genom en aktiv blogg fick Resurs stort genomslag. Sedan något år har den bloggen lagts ned och det har sedan dess blivit allt svårare att nå ut.

  Utspel från politiker måste bemötas. I många artiklar där det skrivs om socialförsäkringarna finns möjligheten att lägga till en blogg. Bl a här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5486467

  Det finns mycket som måste bemötas i den artikeln, läs kommentarer under artikeln om Ulf Kristersson som far omkring med osanning.

  Det måste bemötas. Det inte bara borde bemötas. Om vi överhuvudtaget ska kunna få någon förändring så måste osanna påståenden och undanhållande av fakta bemötas och det måste bemötas så att det uppmärksammas. En hemsida är ett mycket bra första steg. Det andra steget, och det som kräver en strategi, är att nå ut i så stor omfattning som möjligt. Av 10 000 0000 twitterinlägg märks det inte mycket vad man säger, men det är ändå en viktig kanal. En artikel i de stora medierna som har många läsare med möjligheten att lägga upp en blogg kan man nå ut till ytterligare ett relativt stort antal människor. En kanal som idag inte används.

 3. anonym
  anonym at | | Reply

  Förtydligande.

  Det är alltså det Ulf Kristersson står och hävdar i riksdagen om att nedgången i sjukskrivningar tidigare berodde uteslutande på att fler sjukpensionerades. Det stämmer inte. Det framgår också i FKs senaste rapport om sjukförsäkringen, finns på FKs press.

  Ulf Kristersson kan alltså stå och påstå något i riskdagen som inte stämmer för att försvara att sjuka människor idag ställs utanför sociala skyddsnät utan att bli konfronterad när han far omkring med osanna påståenden och manipulerar väljarna.

  Klart som sjutton f ö att antalet sjukersättningar sjunker när tidsbegränsad sjukersättning är borttagen – en ersättning för personer som förväntas återkomma till arbete, och att reglerna för sjukersättning idag är stenhårda. Det här vill de förklara (sälja in) som att det beror på att idag får sjuka och funktionshindrade rehabilitering och vård och insatser som lett till att människor blivit så mycket friskare, när det i realiteten (till stor del) är allt fler som ställs utanför ett socialt skyddsnät med långvariga och kroniska sjukdomar och funktoshinder.

  Det är den debatten som måste nå allmänheten. Alla kanaler som är möjliga att använda måste användas. Vi har inget annat val om vi på allvar vill få en förändring. Det måste också öppnas möjligheter så att fler kan delta. Det kan man inte genom facebook som dels inte alla använder och de som använder det och lever med sjukdomar och funktionshinder vill sällan skylta med det. Då blir det bara ett begränsat antal som blir medlemmar.

 4. agneta blomberg
  agneta blomberg at | | Reply

  Jag äcklas av att höra politikerna stå och blåljuga så att dom tror sig själva. Dom är så dumma att dom tror på att dom kan lura alla. Nej många vet att dom inte hjälper sjuka utan stjälper .Finns säkert en del som tror på lögnen eller vill tro att det är så att sjuka blir hjälpta av att bli utförsäkrade . Fattar inte att det får gå till så. Fattar inte att ingen gör något . KARMA

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.