Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

3 kommentarer

 1. Anita Grundström
  Anita Grundström at | | Reply

  Jag har kemikalieintolerans och tål t ex inte parfymerade rengöringsprodukter och parfymer. När jag i början av året blev placerad i fas 3 hos AME (Arbetsmarknadsverket) sade man direkt att det inte finns plats eller ekonomi till att göra några anpassningar av arbetsplatsen, trots att man tar emot pengar för varje fas 3-placering, och de pengarna är avsedda att gå till utrustning för den arbetslöse. Jag lämnade också skriftlig information om mitt funktionshinder, men den skyndade sig arbetsledaren att skicka till Arbetsförmedlingen, och där fick jag kritik av handläggaren för att jag hade “skickat papper” till arbetsplatsen. Jag kallade in en facklig representant att vara med vid ett möte med handläggare från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, men kunde inte få någon hjälp från facket. Representanten därifrån sade att hennes syster hade liknande problem på sin arbetsplats, och det fanns inget att göra. Det var likadant vid den förra fas3-placeringen, där jag köpte en luftrenare för egna pengar. Men huset var fuktskadat och luktade illa, så luftrenaren räckt inte till. Den tog dessutom åt sig av lukten så jag blev tvungen att slänga den. Man får heller inte göra arbetsuppgifter (t ex skrivuppgifter) hemifrån vid fas 3, så med mitt funktionshinder blir man utkastad också ur fas 3, eftersom ingen verkar kunna bidra med någon lösning, varken från fackets eller läkare/allergikonsultents eller AF/FK:s sida.

  1. MIkael
   MIkael at | | Reply

   varför anordnare har enligt arbetsmiljölagen samma ansvar för hjälpmedel mm som för en anställd.

   http://www.av.se/Aktuellt/artiklar/2011-06-13_arbetsmiljoregler.aspx

   Vänd dig till facket om du är medlem, annars skall man sätta press på AF, men ha med en närstående (skyll på att du är nerväs) och spela in allt.

 2. FAS3 «
  FAS3 « at |

  […] Länken […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.