Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

13 kommentarer

 1. Patientperspektiv
  Patientperspektiv at | | Reply

  Du är en hjälte som orkar stå på dig så och vägra tystna!

 2. Bloggande och arbetsförmåga | Patientperspektiv

  […] Igår läste jag i metro om Lisbeth Forsberg som har blivit nekad full sjukpenning eftersom hon klarar av att blogga i en viss utsträckning. Hon har berättat för Försäkringskassan om sina blogginlägg och sitt engagemang i Solrosuppropet och Försäkringskassan har då påstått att hon skulle kunna jobba 25 % eftersom hon kan skriva ett par inlägg i månaden. Jag blir rädd när jag läser det och hoppas att Försäkringskassan inte gör bedömningar utan att analysera djupare vad aktivitetsförmåga och aktivitetsbegränsning innebär. (Det går att läsa Lisbets egna inlägg om saken här och här.) […]

 3. elisabeth
  elisabeth at | | Reply

  Lisbeth – jag delar Din dröm
  “Kan inte låta bli att drömma om att tjänstemannaansvaret skulle återinföras”
  Fast jag tror och hoppas lika mycket på en återupplivelse – om det heter så på svenska – av gamla nämnder – liten “stödjande” insyn i vad tjänsemän på Försäkringskassan håller på – skulle inte skada alls. Fast då kommer så klart frågan om vilka som sitter i nämnden och vågar ställa frågor.

 4. Kenneth Wilhelmsson
  Kenneth Wilhelmsson at | | Reply

  Jag var långtidssjukskriven men fick ett ultimatum. Om jag inte jobbar 100% inom X månader så förlorar jag hela stödet från fk och arbetsgivaren. Jobbade då 75% och kämpade hårt för att nå 100%. Jag ville verkligen nå dit men ingen som inte varit där kan förstå hur jävla tufft det är.. Jobbade 100% enligt reglementet och drack vin 100% resten av dagen för att orka med.
  Bytte arbetsplats och jobbar 100% med glädje.:) Fattar ännu inte varför man inte tog hand om anställda bättre på förra stället. Men, dom dödade ju min bror innan så det borde varit en varnigssignal. Stupid me for trusting.

 5. Malin H
  Malin H at | | Reply

  Jävligt bra skrivet Lippe Forsberg!!! Rulla nu ihop dig i soffan och vila upp dig ordentligt så du kan skriva om hur det gick!!

 6. Maria
  Maria at | | Reply

  Det känns bra att nån av oss vågar tala om hur det är och under eget namn. Själv tillhör jag kategorin som fk tystat. Jag fick min ersättning ifrågasatt pga en anonym anmälan, jag hade synts i tidningen, och de plockade bort 25%. Inte blev jag nåt friskare för det. Nu ett år senare, på studiebesök på ett ställe där människor arbetstränar, fick jag höra, att alla de fått sin sjukersättning ifrågasatt och varit tvungna att överklaga. Det känns inte som en slump, när så många och samtidigt blivit ifrågasatta, ibland tror jag att fk medvetet ifrågasätter alla gamla beslut för att plocka av oss så mkt som möjligt. Pengarna ska ju gå till friska med jobbskatteavdrag. Mitt enda hopp står nu till en ny regering, och en mänskligare sjukförsäkring. Att leva på sin sambo tär på livet och friskare blir man inte

 7. Malin
  Malin at | | Reply

  Här är ytterligare en som använder bloggen som reflektionsrum och livlina – men med i övrigt mycket låg aktivitetsförmåga och noll arbetsförmåga. Det finns så mycket att göra att jag bokstavligen blir alldeles matt. Din kamp är en viktig kamp – och även min kamp – tack för det du gör!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.