Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

14 kommentarer

 1. Eva Isacsson
  Eva Isacsson at | | Reply

  Lämnar gärna kommentar privat. Hör av Er!

 2. Försäkringskassan nekar sjukersättning trots läkarintyg - jmm.nu

  […] till Förvaltningsrätten. Själva överklagan skickas dock till Försäkringskassan. På sajten Solrosupproret finns mer detaljer och hjälp hur man gör när man överklagar. Att fråga andra som har varit i […]

 3. Sven Lars-Ove Häll
  Sven Lars-Ove Häll at | | Reply

  Jag är som så många andra i en eländig situation! 1986 12 28 en anuevrysm Isär sågat skallben för att reparera, ingen hjärnblödning bara så nära det bara går! Älskar att jobba jobbade vid insjuknandet två gånger 35tim per vecka. 70 timmar inkomst på två arbeten ett netto på 30till35 tusen per månad fett läge! Jag trivdes som fisken i vattnet! Fastlagt vid överprövning centralt i Stockholm c:a 3- 4månader före blödningen att inkomsterna på de båda arbetena var likvärdiga och att jag vid den axelskada som var orsak till av nöd tvånget halvtidssjukskrivning. Jag kunde inte köra tidningar och distribuera dessa med trasig axel! Halvtidssjukskriven till 1992 02 24 då FK med en uppdatering av SGI skapade en obalans i inkomst underlaget så att jag enligt förvaltningsrätten inte hade förlorat ens 40% av inkomst och därmed inte hade rätt till att uppbära sjuklön längre! Jag kan sakligt styrka juridiskt hållbart att den SGI uträkning som ligger till grund för domen är sakligt och medvetet styrd till att vara det lagtext kräver för att FK skall ha rätt till att dra in sjukersättning! Om den SGI uträkningen gjorts så som verkligheten förespråkar så skulle de inkomstförluster sjukdom för mej inneburit svara för ett inkomst bortfall på c:a 70% men eftersom det förhindrar förutsättningarna för FK att dra in sjukpenning så verkar det som att Förvaltningsrätten inte behöver säkerställa rättssäkerhet och ändå uppbära full lön för väl utfört arbete! Prövning är nu aktuell i högsta förvaltningsrätt , hur utfall där blir återstår att se!

 4. Håkan
  Håkan at | | Reply

  kan varmt rekommendera M-L Aijkens till rättshjälp mot FK ! Hjälpte mig till rätt till sjukersättning för en liten penning !

 5. Anna
  Anna at | | Reply

  Vad finns det för alternativ om man blivit nekad sjukersättning?
  Jag är god man för en person som tidigare haft aktivitetsersättning, men som nu efter fyllda 30 skulle söka sjukersättning. Hen är svårt psykiskt sjuk och vistas flera gånger per år på psykiatrisk klinik.

  FK säger nej till sjukersättning, är det då bara försörjningsstöd som finns att söka, eller finns ytterligare ersättnignar och bidrag man ska försöka få?

 6. Roger Andersson
  Roger Andersson at | | Reply

  Transportstyrelsen har mjölkat mej på pengar i över 5 år på ett ärende som lades ner samma år det hände. En misstänkt rattfylla som det aldrig var. Nu är mina pengar slut efter avslag på en 3 månaders sjukskrivning, har fått gå ner till 60% på jobbet för att gynna en kollega då man bara är vikarie och hoten fr TS fortsätter med löfte om indraget körkort om jag inte fortsätter lämna prover som ändå uppvisar klockrena resultat givetvis till min fördel p.g.a. att jag inte druckit en enda droppe på över 2 år. Som om inte det vore nog har jag naturligtvis en grav hörselnedsättning som ger en hörbarhet på 50%, stereo. Så vad och till vem ska man vända sig för att klämma åt om översitteriet

 7. Ings
  Ings at | | Reply

  Hej! Vet någon vilken chans man har nät ord står mot ord?

 8. georg carlde
  georg carlde at | | Reply

  Intressant debatt ordnad av LO beträffande sjukförsäkring Stranhäll menade att mycket var arbetsrelaterat, man kan ju fråga sig varför LO eget försäkringsbollag använder samma beslutsgång som Försäkringskassan med hitta på läkare.

  Om det är så att människor skada i jobbet så ska arbetsskadeförsäkringen vara kontruerad så att inkomstförlusten täcks från skadedatum inte om skadan kvarstår i 11 månader, det nästa ett års inkomstförlust.
  Strandhäll vill nog aldrig ta i den frågan
  Lo vill inte ta i frågan att arbetsrelaterade sjukdomar ej har något försäkringsskydd, bara ett skydd för arbetsgivaren att ej drabbas genom ansvarsfriskrivning
  Hur kunde det bli så???
  Grumligt vatten simmar många fiskar i

 9. Carina Johansson
  Carina Johansson at | | Reply

  Orkar snart inte mer utförsäkrad o utan inkomst sen 5 dec-17 har fysiska o psykiska besvär å mår ännu sämre av Hur FK ställt till det för mej välfärden är ej ok. Slutkörd

 10. Linda
  Linda at | | Reply

  Jag har drabbats av utmattningssyndrom men nekas sjukpenning.
  Min läkare och psykiatriker har skrivit utförliga kompletteringar där de beskriver mina symtom och att jag ej kan varken arbeta eller ta hand om barn. De skriver även på vilket sätt, tex att jag har svårt för ljud och ljus och att tex middag med barnen därför blir för mycket stimulans. Ändå nekas jag sjukpenning pga brist på medicinskt underlag. Jag har skickat mitt ärende till omprövning men då mitt ärende redan granskatas av en försäkringsspecialist (pga slarv från FK) så är jag rädd att jag behöver gå till Förvaltningsrätten.

  Någon som erfarenhet om detta?

 11. Rune Svensson
  Rune Svensson at | | Reply

  Jag har förstört vänster handen, äter morfin mot värken. (Ulnarispares bla brosk som är förstört i handen). Är opererad mot värken i Jönköping, ryggstimulering. Har läkarintyg från smärtkliniken i Varberg på att jag inte får jobba med morfin. Har alla biverkningar som finns. Försäkringskassan har utförsäkrat mig, arbetsförmedlingen har stoppat mig, vill att jag är sjukskriven.
  A-kassan är slut. Har ingen inkomst alls. Jag är 59 år.

 12. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Vi rätar ut frågetecknen i socialförsäkringen!
  Allmänna Ombudet, AO utses av regeringen och är självständigt. Ombudets uppgift är att överklaga Försäkringskassans och Pensionsmyndighetens beslut till förvaltningsdomstol. Tanken är att oklarheter i socialförsäkringen på så sätt ska kunna drivas till domstol och klarläggas. Målet med verksamheten är alltså att tillämpningen av socialförsäkringens regelsystem ska bli mer enhetlig. Och att oklarheter i socialförsäkringen ska kunna drivas till domstol och klarläggas, skriver Emma Rönström, AO. (Källa: Debattartikel, Göteborgs Posten)

 13. peter backe
  peter backe at | | Reply

  Är det konstigt att folk mår psykiskt sjuk. Vi har en son som är inskriven i LSS har gått särskola. Och nu söker vi aktivitetsstöd till honom men får avslag från försäkringskassan han är inte mer än 25 % handikappad . Han har ADD-lindring utvecklingsstörning -språkstörning samt dyslexi. Enligt arbetsförmedlingen kan han inte vara tillgänglig för arbetsmarknaden för han inte klarar av det.
  Vad kan man göra nu då?

 14. Niklas
  Niklas at | | Reply

  Ytterligare en som kan hjälpa till med överklagan och rådgivning:
  Någon som känner till “LC rådgivning”?

  https://www.lcradgivning.se/

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.