Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

3 kommentarer

 1. M-B Bernhsvege
  M-B Bernhsvege at | | Reply

  Vilket lagrum styr Socialförvaltningens avslag på den 21 årige sonens ansökan om bistånd till hyra och uppehälle?

 2. Anneli
  Anneli at | | Reply

  När jag hade ett vuxet barn hemma så ansåg socialen att hyran skulle räknas i delar, dvs 2 delar/rum + 1 del för köket, i vårt fall blev 7 delar (3 rum o kök). Barnet ansågs vara ansvarig för 3/7 av hyran och jag resten. Och inte hjälpte det att jag talade om att FK halverat mitt bostadstillägg pga delat boende… utan generösa vänner och släktingar hade vi aldrig tagit igenom den tiden, de såg till att vi hade mat iaf.

 3. Christer Carl Lilja
  Christer Carl Lilja at | | Reply

  I Sverige – “världens bästa land” – är det helt lagligt att diskriminera den som är fattig. För våra lagstiftare – de som sitter i Riksdagen – har bestämt vad vi medborgare kan ha anledning att känna oss diskriminerade över; dit hör verkligen inte att vara fattigare än de övriga 4/5 av befolkningen. Inte heller att utstå Alliansens klappjakt på “bidragsfuskare”. Själv år jag relativt fattigare än både min farfar och morfar, som var födda 1903 resp. 1910. De var absolut inte högavlönade som bryggare och gjutare på den tiden. Snarare tvärtom. Min fattigdom beror främst på att jag är sjukpensionerad 100% efter en trafikolycka, varpå jag inte lyckades hävda mig mot försäkringsbolaget (vem gör det?) avseende skadebetingad arbetsoförmåga med rätt till livränta. Förresten hade jag bara det eller Fas 3 att välja på. Det finns vare sig rehabilitering eller omskolning numera. Lönebidragsanställningarna är snart ett minne blott; de har trängts undan av Fas 3.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.