Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

6 kommentarer

 1. Patrik Putte Grahn
  Patrik Putte Grahn at | | Reply

  Var så säker på att antalet fall av självmord kommer att öka tack vare 7-klöverns vansinniga politik som har förts i 8 år mellan 2006-2014 som bidrog till att 100000-tals personer blev utkastad från trygghetssystemen A-kassa, sjukkassa,och andra trygghetssystem efter 300 dagar. Därefter har 7-klövern nedmonterat alla trygghetssystem Johan Forsell i moderaterna och hans kollegor i blåslampemaffian i 7-klövern borde inse att att deras förslag kommer att bidra till att antalet självmord kommer att öka,och att antalet fattiga i Sverige kommer att öka,och att de som är sjuka blir ännu sjukare och riskerar att dö på grund av att de tvingas mot sin egen vilja att arbetsträna som det vackert heter, trots att många har kroniska sjukdomar som gör att deras arbetsförmåga är nersatt. Hur tror 7-klövern att man ska lyckas tillsätta tjänster när man drog bort över 200000 platser på komvux yrkesutbildning och arbetsmarknadspolitiska åtgärder som riktig betald praktik på riktig reguljär arbetsplats, man tog även bort API(arbetsplatsintroduktion) som gav alla fast anställning. Men Johan Forsell och hans koleger i 7-klövern vägrar att satsa på att rikta blåslampan mot alla skattemyglare,

 2. Spaggex
  Spaggex at | | Reply

  Först plötsligt utsatt för grav kränkande särbehandling på arbetsplatsen. Därav utmattningssyndrom och PTSD (posttraumatiskt stressyndrom).
  Närmar mig utförsäkring mitt i sommaren efter 2,5 förfärliga år.
  Får ingen info kring utförsäkringen från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, facket etc.
  (Arbetsgivaren bryr sig självfallet inte.)
  Man blir inte friskare av detta, det blir ännu fler sömnlösa nätter och ännu högre ångestnivåer inför denna stupstock.
  Psykologer etc. får använda all din empati och kunskap för att få mig att alls kunna hantera denna situation – måendet försämras påtagligt.
  Har ingen kraft.
  Har ingen livslust.

 3. anna andersson
  anna andersson at | | Reply

  Patrik Putte Grahn
  Instämmer, med ett litet tillägg.
  För det är ej mycket bättre ställt med det parti som står utanför det du kallar för 7-klövern, nämligen högerpartiet SD.
  Ett parti som röstat med alliansen 9 ggr av 10.
  Ett parti som definitivt också bidragit till att göra det än svårare för sjuka!
  B la. http://www.svd.se/alliansen-och-sd-valjer-fler-utforsakringar

  1. Agent Orange
   Agent Orange at | | Reply

   Hej! Vill bara påpeka att SD nu röstar til 60% med S+mp+v.
   http://www.svd.se/sd-rostar-mer-med-regeringspartierna

 4. Christer Carl Lilja
  Christer Carl Lilja at | | Reply

  Vi berörda kan inte låta oss nöja med vad statsrådet Strandhäll eventuellt har för förslag om åtgärder att komma med; S har absolut ingen trovärdighet i dessa frågor. Det var deras tidigare nonchalans som ledde fram till Alliansens “stupstockar” i sjukförsäkringen. S förlorade valet 2006 till största delen beroende på att de endast förvaltar utan att kunna visa på vare sig offensiva strategier eller leverera resultat. Till yttermera visso är jag övertygad om att vi medborgare inte längre kan lita till att de folkvalda har vårt lands eller dess medborgares bästa för ögonen. De säger och gör precis vad som helst för att bli valda, och väl där gör de ytterligare allt vad de tror behövs för att kunna sitta så länge som möjligt. Vad Alliansen vill framgår med all önskvärd tydlighet. Vi måste organisera och mobilisera oss och söka åstadkomma förbättringar på egen hand. Det är naivt att tilltro majoriteten möjligheten att bestå oss med den solidaritet och engagemang som är att vänta. De har fullt upp med att klara upp sin egen situation; det är det som är tanke med Kafkasamhället.

 5. Utförsäkrad Spaggex
  Utförsäkrad Spaggex at | | Reply

  Hur går det?
  Hur blir det?
  När händer något?
  Hur tänker regering och riksdag agera för en mänsklig och rimlig sjukförsäkring, för ett mänskligt och rimligt samhällssystem?

  Hur tänker man ta tag i statliga (och andra) arbetsgivare som gör människor/arbetstagare svårt sjuka och psykiskt skadade genom olagligt agerande?
  Är det även fortsatt den enskilda medborgaren som ska bära allt och betala med sin ekonomi, sin hälsa, sitt liv?
  Som ska stå där ensam med sin skam.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.