Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

13 kommentarer

 1. William Hemberg
  William Hemberg at | | Reply

  Vad, mer exakt, betyder detta? Hittar ingen info i hastigheten…

 2. Camilla
  Camilla at | | Reply

  och vi som redan är drabbade då.? Utförsäkrade och ifråntagna vår SGI..Vad ska hända med oss? INGET står att läsa om det, ingen info alls att få så vitt jag kan se.. (och jag har letat, ganska mycket)Är vi dömda till evigt socialbidrag eller ska vi bara dö så snart vi kan?

 3. Martin Nyberg
  Martin Nyberg at | | Reply

  180-dagarsgränsen är ju kvar vad jag förstår. Den dag då du magiskt och plötsligt blir “frisk” för att Försäkringskassan påstår att det i något parallellt universum skulle kunna finnas ett betalt arbete där man inte behöver arbetsförmåga. Är själv drabbad av just det. :(

 4. Johan
  Johan at | | Reply

  Synd att så mångas liv har slagits i spillror bara… så synd, det lär vara många som aldrig orkar komma tillbaka till ett värdigt liv… synd.

 5. Linda
  Linda at | | Reply

  Jag har försäkringskassan flåsandes i nacken… Har 3 stora diskbråck med nervrot påverkan.. Läkaren har fastställt att jag ska steloperera 2 kotor i ryggen nere vid korsryggen.. Dock är min vikt lite emot mig så jag måste gå ner i vilt först via diet,tabletter,dietist innan en operation kan göras säger läkaren men andra läkare är oense om det.(jag väger under 100kg) dock så vill försökringkassan ej riktigt fortsätta o godkänna mina sjukskrivningar inför operation då de anser att det borde finnas ett anpassat arbete för mig så de kontaktar min läkare varje gång han ska förlänga sjukskrivningen o motarbetar den o kräver mer o mer svar… Hur ska jag som endast kan stå i ca 10 min sen börjar smärtorna bli plåsamma, sitta i en position 10 min för att sen behöva byta pga smärtorna… Kan knappt torka mig efter toa besök o duscha är en fajt.. Ta på strumpor o skor är en utmaning.. Sova en hel natt vet jag ej när det hände sist.. Vaknar ca varje kvart – halvtimme av smärta o måste byta position.. O mer där till.. Allt detta har försäkringskassan fått information om från mig o läkaren men ändå är de ej nöjda… Hur mycket mer får de lov att sparka på en ???

 6. Mia KraMia Ekenberg
  Mia KraMia Ekenberg at | | Reply

  Äntligen en liten påfyllnad av Välfärdens glas :-)

 7. En välkommen men bortglömd nyhet | Sven Tycker

  […] som kallades Bortre Tidsgränsen i sjukpenningen. Denna infördes 2008 av Högeralliansen för att straffa sjuka som inte blev friska snabbt nog. Men har alltså nu avskaffats! Sjuka medmänniskor kallas i […]

 8. Josef Boberg
  Josef Boberg at | | Reply

  Grattis !

 9. Ann
  Ann at | | Reply

  Det där med utförsäkring genom att kräva uppsägning från tidigare arbetsgivare och sedan hävda att det finns någon diffus 100%ig arbetsförmåga i något hitte-på-arbete som inte finns i verkligheten …..

  För länge sedan menade försäkringskassans handläggare att “du kan väl ligga i något vilorum och bestämma något ibland – eller jobba hemifrån ….” (jag tror hon sedan själv blev avdelningschef på FK)

  Detta fiktiva och enligt Försäkringskassan “normalt förekommande arbete” på den öppna arbetsmarknaden har dock inte uppenbarat sig i verkligheten – även om många sjuka kanske skulle klara av att besluta någonting ibland – så verkar det inte finnas en enda arbetsgivare som önskar betala heltidslön för detta sporadiska beslutsfattande av tusentals sjuka för deras företags räkning…..

  Vi måste få till verklighetsrelaterade bedömningar och beslut!

 10. Idiotin avskaffas | eaqhan
  Idiotin avskaffas | eaqhan at |

  […] Solrosuppropet […]

 11. Vargen
  Vargen at | | Reply

  Hej Lisbeth! Du har skrivit “Utförsäkrad (…)Har nu hel sjukersättning.”
  Jag undrar om du har sjukersättning på garantinivå p g a att du blivit utförsäkrad. Tacksam för ett svar!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.