Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

10 kommentarer

 1. Facket
  Facket at | | Reply

  Detta är verkligen ett stort bakslag och något vi hoppas de fackliga organisationerna kommer fortsätta kämpa för. Sjukförsäkring och sjukpenning är en rättighet som man verkligen inte kan kompromissa med, kommunikationen behöver vara tydligare.

 2. fia
  fia at | | Reply

  Vad betyder det här i förlängningen?
  Ska vi då ha massor av människor i arbete som egentligen är för sjuka för att arbeta men ändå är tvingade att göra det?,trasiga människor med tex kognitiva besvär som inte bara mår dåligt utan också sitter bakom ratten och kör kanske som yrkeschafför?
  Färdtjänst,taxi,ambulans,buss,lastbil. Hoppas att någon stannar i tid när era barn går över vägen. Det här handlar om alla,och inte bara de som är sjuka just nu.

 3. Barbro Jansson, Garpenberg
  Barbro Jansson, Garpenberg at | | Reply

  Otroligt att FK:s personal vet hur människor mår mycket bättre än vad deras läkare vet. Oj, oj, hur ska detta sluta, lika bra att avskaffa läkarkåren då och alla får besöka FK för utlåtande.

 4. birgitta johansson
  birgitta johansson at | | Reply

  Ja jag ser inte vad man vinner på att jaga ut sjuka i arbete, kostanden kommer nog sen. Men jag ser att man skrämmer ihjäl dem som funderar på att försöka komma ut i arbete, de som har förtidspension. För om man bryter sin förtidspension för en arbetsträning då är man plötsligt illa ute, det går inte att gå tillbaka. Ja så var det me den drömmen för många man får jobba svart. Försäkringskassan har blivit en tredje makt likt arbetslägren i Tyskland under kriget.

 5. carl.b
  carl.b at | | Reply

  Vad innebär detta för folk som är arbetslösa sjukskrivna? Måste man inte då anmäla sig till AF första dagen när man inte får sjukpenning? Detta vet man väl inte då? Någon som vet vad som gäller?

 6. Rose-Marie
  Rose-Marie at | | Reply

  Förstår ingenting, om man är sjuk blir man inte frisk bara för att försäkringskassan nekar en sjuk person sjukpenning.

 7. Marie
  Marie at | | Reply

  Blev avstängd från utbetalningar den 1/11 efter 20 år med fibromyalgi.

  Talat med min läkare som är ny sedan i höstas och förfrågat om hennes kompetens gentemot FK och vice versa och fått klart för mig om FK saknar något i en bedömning borde FK då inte begära sina önskemål? Istället för att bara i efterhand säga till Mig att det saknas tydligheter/mer ord i mina läkarintyg och på detta stänga av mina utbetalningar. Konstigt? I min värld frågar man om något fattas, för det kan ju inte mina kunder veta innan frågan gått ut!?

 8. Gittan Nilsson
  Gittan Nilsson at | | Reply

  Detta är maktmissbruk mot sjuka Svenskar! Hoppas dom styrande får smaka på sin egen “MEDICIN ” !

 9. Helena Lundström
  Helena Lundström at | | Reply

  Om man blivit sjukskriven efter operation och läkaren sjukskrivit en period kan försäkringskassan plötsligt säga att man inte får ersättning hela perioden? Finns det maxtak på dagar på ett år? Fattar noll!!! Hjälp!

 10. Strandhäll lägger snabbframtaget lagförslag – Solrosuppropet.se

  […] Efter månadsskiftet kan din sjukpenning stoppas utan förvarning. […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.