Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

7 kommentarer

 1. fia
  fia at | | Reply

  Inlärd hjälplöshet är en term inom psykologin som betecknar ett apatiskt tillstånd av vanmakt som beror på att individen utsatts för oförutsägbara eller okontrollerbara konsekvenser. Det anses ligga till grund för flera psykiska tillstånd.
  Inlärd hjälplöshet kan både uppkomma när individen inser sig sakna förmåga att lösa akuta problem, och när problemen i sig är olösbara.

 2. Oskar
  Oskar at | | Reply

  Moderaterna, partiet som alltid vill ta ifrån de fattiga/svaga och ge till de rika/starka. Deras historiska agerande säger mycket om vad för slags parti detta är, har varit och kommer vara. (Från Socialdemokraternas hemsida)

  1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
  1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
  1919: Nej till 8 timmars arbetsdag.
  1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
  1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
  1923: Nej till 8 timmars arbetsdag.
  1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
  1927: Nej till folkskolereform.
  1931: Nej till sjukkassan.
  1933: Nej till beredskapsarbete.
  1934: Nej till A–kassa.
  1935: Nej till höjda folkpensioner.
  1938: Nej till 2 veckors semester.
  1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
  1946: Nej till fria skolmåltider.
  1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
  1947: Nej till allmänna barnbidrag.
  1951: Nej till 3 veckors semester.
  1953: Nej till fri sjukvård.
  1959: Nej till ATP.
  1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
  1963: Nej till 4 veckors semester.
  1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
  1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
  1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
  1976: Nej till 5 veckors semester.
  1983: Nej till löntagarfonderna.
  1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
  1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
  2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.
  2004: Ja till sänkt A–kassa och sjukpenning.
  2006: Nej till gröna jobb.
  2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
  2006: Nej till höjd A-kassa.
  2006: Ja till sänkt A-kassa.
  2006: Nej till höjd sjukersättning.
  2007: Ja till sänkt sjukersättning.
  2008: Ja till FRA-lagen.
  2009: Ja till IPRED-lagen.

  Att det fortfarande är “inne” att rösta på dem även bland vissa arbetare går över mitt förstånd. Det är ju ondskan själv förvandlad till ett politiskt parti. Så mycket ignorans i vårt samhälle och inte många som bryr sig om oss svaga.

 3. Håkan
  Håkan at | | Reply

  Så jävla typiskt M ! Ingen empati , ingen medkänsla för dom svagare !! Omvänd robin hood ! Ta från de fattiga och ge till rika !! Blåslampan Forsell och despoten Reinfelft håller stilen ! VEM kan rösta på dessa hycklare !M ???? Jobba tills ni dör säger despoten ! samtidigt som han får 165000kr i mån utan att lyfta ett finger !!!! ALLAS LIKA VÄRDE !!!!

 4. Erika
  Erika at | | Reply

  Vad innebär detta för de med stadigvarande sjukersättning ? Ska de få den indragen ?
  O detta är ju inte konstigt att folkgrupper ställs mot varandra. De har råd med ena, framför det andra. Vart e sverige lagom, allas lika värde etc ?
  ?

 5. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Tur att detta inte är “skarpa förslag”. Men jag förstår inte vad som står där i det finstilta? Med andra ord, jag begriper inte meningarna som dessa politiker skriver om?

  Tillbaka till träldom?

 6. Oskar
  Oskar at | | Reply

  Här är något nytt skrämmande som är värt att ta upp:
  http://www.riksrevisionen.se/sv/GRANSKNINGAR/Planering-och-uppfoljning/Pagaende-granskningar/Pagaende-granskningar/Lakares-forutsattningar-att-bedoma-arbetsformaga/

  Riksrevisionen ska alltså granska läkares förutsättningar att bedöma patienters arbetsförmåga? Jag skulle ju tro att utbildade läkare vet mer om hur sjukdomar påverkar psykisk och fysisk förmåga mer än fifflarna på FK som bara automatiskt stämplar avslag på allt, om så patienterna har svåra neurologiska problem som kronisk utmattning eller smärtor, såsom total social oförmåga och djup depression. Ja det finns de som haft sviktande organ eller varit döende i cancer och som FK ändå tyckt skulle arbeta 100%. Fler och fler tappar hoppet och tar livet av sig. Och det är LÄKARNA som ska granskas!

  “Har läkare tillräckliga förutsättningar för att bedöma enskilda individers arbetsförmåga och leverera adekvata utlåtanden som underlag för beslut om sjukskrivning?”

  Ja, tänka sig att de har det! Tänka sig att de utbildade läkarna som faktiskt tar sig tid i sitt stressiga arbete att träffa sina patienter iställer för att bara skriva ut en mall vet och förstår tillräckligt mycket för att kunna sjukskriva. Men FK gör det väl bättre eftersom de bidrar till tortyr av de svagaste i samhället och därmed sparar pengar?

  Kanske dags att ta och granska FK och vända på den här överstekta högersteken?

 7. fia
  fia at | | Reply

  Begravningsbranschen ett vinnande koncept.
  Snart sitter man väl i tvångströja och gapflabbar åt all idioti.
  Trygghet och solidaritet är ett minne blott,för nu ska det bedrivas jakt på alla och skrämma upp folket till lydnad.
  Vem äger tolkningsföreträde över människors sjukdomar?
  Anmäla regeringen till EUdomstolen,som Inger Ljung skrev,är ingen dum ide men vem är det som styr landet, Janne Långben?. Under tiden köper Norge upp många vårdcentraler,för här lider alltfler människor av stressrelaterade sjukdomar.
  Tack Oskar för info.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.