Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

  1. Georg Carlde
    Georg Carlde at | | Reply

    Strandhäll hävdar att människor blir sjuka av arbetet,men då är det arbetsskadeförsäkringen som ska föras dialog om,
    Varför förstår inte Strandhäll detta ???
    Att missa en sådan omständighet,ska väl snarast ses som att hon vill mörka något

  2. Eva
    Eva at | | Reply

    Alla kroniskt sjuka som med största sannolikhet inte kommer att kunna bli friska och arbeta deltid ens då, hur blir det med oss?

    Vissa av oss har aldrig haft turen att vara friska nog att arbeta från början ens, vi lever och lär fortsätta leva resten av våra liv i fattigdom om ingenting görs, har vi tur får vi den låga garantiersättningen och har vi otur får vi eventuellt hjälp från soc eller inga pengar eller hjälp alls.

    Blir nedslagen av allt prat om arbetsförmåga och att de sjuka ska ut i arbete igen när de blivit friskare överallt, som om vi andra kroniskt sjuka inte ens finns.

  3. Miri Mari
    Miri Mari at | | Reply

    Se min kommentar inom Yttrande här på Solrosuppropet:17 januari, 2018 at 18:23

    Jag laddade ned rapporten från Inspektionen för socialförsäkringen, rapport 2015:14, ”Kravet på varaktighet vid arbetsskadelivränta”.
    Det är en PDF fil, 98 sidor som jag upplever är en slags oberoende myndighet som granskar bl a Försäkringskassan.

    Deras uppgift:
    Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) har till uppgift att genom systemtillsyn och effektivitetsgranskning värna rättssäkerheten och effektiviteten inom socialförsäkringsområdet. Systemtillsyn innebär att granska om regelverket tillämpas korrekt och enhetligt. Effektivitetsgranskning innebär att granska om en verksamhet fungerar effektivt med utgångspunkt i det statliga åtagandet.

    Där hittade jag intressanta saker på sidan 20, ”Ekonomisk oförmåga är inte samma som arbetsoförmåga”. Se också sidan 73, pkt 8,3 hur de resonerar.
    Sidan 31, figur 3 visar statistik om avslag för ansökan om Livränta för kvinnor och män. Här visar staplarna att kvinnor diskrimineras i antal avslag. Något för JämO (korr till DO) att bita i ?

    Mari

  4. Hans
    Hans at | | Reply

    Men varför i h-vete ska Försäkringskassan få köra över fullt utbildade läkare i sina bedömningar, dom som inte ens har träffat patienterna och inte vet/vem vad dom har att göra med???

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.