Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

3 kommentarer

 1. Johanna
  Johanna at | | Reply

  Det är väl någon som inte förstår att det är sittande regering som bär ansvaret för att vi inte snart har någon sjuförsäkring och lss i sverige. Den nu varande regeringen bestämde 2015 att sjukförsäkringen och lss skulle dras in kraftigt för att finansiera andra utgifter. Avslagen är många flera i dag och mera bisarra än under alliansen. I dag har vi en stupstock vid 180 dagar tidigare var den 2,5 år. I dag är sjukförsäkringen snart helt nedmonterad få kommer överhuvutaget inte in i försäkringen och dom andra kastas ut, allt för att uppnå regeringens mål med 9 dagar, detta är Annika Strandhäll fullt medveten om och det ska inte skyllas på FK eller handläggare.

  Johanna

 2. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Nej, tyvärr, Johanna. Det är både alliansen och de rödgröna som bär ansvaret. Politiker från alla läger måste ta större ansvar för socialförsäkringen. Ingen nämnd, ingen glömd.

  Politikerna tvår sina händer och svär sig fria från ansvar, det har blivit än tydligare när det gäller “stupstocken” eller vilket epitet man nu vill sätta på en regel som gör människor rättslösa och utan rättstrygghet.

  Det finns ju både domar och prejudikat/praxis från hdf och hd med dessa följs inte av fk. Titta bara när man använde en eller om det var 2 domar till att neka lss. Men när det kommer till domar som går emot fk, då följer man inte dessa.

  Hur kommer detta sig??
  Ansvaret vilar tungt på dåvarande politiker/partier och även nuvarande.

  Så till slut Johanna, sluta peka finger ör alla politiker har ansvar för sina beslut.

 3. Jenny Johansson
  Jenny Johansson at | | Reply

  Vi kan inte förlita oss på att juridiken ska lösa det här. Det är politiken som måste ta ansvar, dvs regeringen. Annika Strandhäll anklagar Rossana Dinamarca för att hon kräver ministerstyre, men det är inte det Dinamarca frågar efter.

  Hon frågar vad Annika Strandhäll och regeringen vill med försäkringen. Men Strandhäll vägrar att svara på frågan och kallar debatten för ovärdig istället. Ett regleringsbrev är ett sätt att ge mål till myndigheten. Där skulle regeringen t ex kunna ta bort 9 dagarsmålet och skriva att målet är att alla sjuka ska omfattas av försäkringen.

  De gör de inte. Strandhäll har fel: det är visst regeringens uppgift att ha tillsyn över myndigheterna så att de följer de lagar och mål som sätts upp. De kan inte sätta ett mål om att minska sjukpenningtalet och sedan säga att det är försäkringskassans ansvar att tolka lagen.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.