Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

 1. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Vi skriver år 2019 nu och vi var överens redan för 2 år sedan dvs 2017.
  Överens om att det är för få som beviljas sjukersättning. Hela tiden har vi varit- och är fortfarande överens om det.
  Måltalet ligger på 18 000 sedan länge men uppnås inte. Varför?
  Vem eller vilka är det inte som varken vill- eller kan uppnå måltalet? I vilket syfte?

  Det var mina funderingar i maj år 2019.

 2. Oskar
  Oskar at | | Reply

  Har försökt få sjukersättning i 10 år nu. Var lika omöjligt då som nu. Ser inte hur det skulle kunna bli bättre eftersom den “friska” delen av samhället struntar i vad som händer med oss som är livslångt sjuka och aldrig kommer kunna arbeta.

 3. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Mycket och snack, och ingen verkstad……igen! Arbetsskadeförsäkringen och socialförsäkringen gäller inte när man behöver den. Det finns ingen rättstrygghet eller rättssäkerhet i dessa idag!

 4. thomas
  thomas at | | Reply

  Jag bor i Norge og är 100% sjuk pensionist, problemet är att jag får inte full ersättning i Norge då jag jobbat för mycket i Sverige, utan måste få den delen täckt av försäkrings kassan. ( jag har krav på pension vid 67 )
  Även fast jag är bedömd som 100% sjuk och har dokumentation på allt nekar försäkringskassan mig någon hjälp, deras syn är att jag “enligt deras regler, inte är arbetsutprovad nog, därför anser dom att jag KAN jobba i Sverige även om jag inte kan i Norge”
  Här bryr man sig altså inte alls om at någon är såpass sjuk att man inte blivit utprovad baserad på läkares mening om att det är onödigt att utsätta patienten för något man redan vet svaret på.
  Jag ligger på absolutt lägsta takst i Norge och jag vet inte vad jag skall göra för att få den hjälp jag har krav på i Sverige.
  Någon som vet om någon frivillig hjälp finns att få hos organisationer ?
  på förhand tack

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.