Skriven av

Personlig erfarenhet av att bli nollklassad då fk ansåg mig vara "frisk" och af ansåg att jag inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Tillslut beviljad sjukersättning efter flera års sjukskrivning och ihärdiga försök att närma mig arbete genom arbetsträning. Engagerad o envist kämpande med mig själv och mot myndigheter o sjukvård. För innerst inne vet jag att jag också är värd ett vettigt liv - liksom alla andra drabbade av sjukförsäkringens förbannelse...

3 kommentarer

 1. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Jag håller med det känns alltid jobbigt att få ett brev från Försäkringskassan. Speciellt vid de tillfällen som man inte väntar sig ett brev från dem.

 2. M Johansson
  M Johansson at | | Reply

  Vet exakt vad du menar, mår illa bara av att se ders logga, att ha med Försäkringskassan att göra är nästan som att bo med en psykopat (något jag haft oturen med att göra). De har sårat och skadat så många människor och jag undrar hur det kan få fortgå år ut och år in utan att någon ingriper, sveket är totalt.
  Maria

 3. Anette Melin
  Anette Melin at | | Reply

  Jag håller fullständigt med. Jag drabbades av utmattningssyndrom 2008 och den oro och ångest man drabbas av när man får ett brev eller telefonsamtal från försäkringskassan är otroligt jobbig.

  För ett år sedan fick jag äntligen sjukersättning och kände att jag nu kunde andas ut. Trodde jag, idag fick jag ett brev från FK i Kivra.

  Magen knöt sig, hjärtat bankade, jag vågade nästan inte logga in. Var tvungen till slut.

  Det visade sig att mitt bostadstillägg på 400 kr/mån var indraget. Detta för att jag sålt fonder förra året. Det dök upp en oväntad stor utgift som jag bara kunde lösa genom att sälja mina fonder. Därmed fick jag ett indraget bostadstillägg och en restskatt på 5500 kr. Tufft när man har en inkomst på 8500 kr

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.