Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

9 kommentarer

 1. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Är det inte fantastiskt!?
  Varför ge sig ut i gatan?
  Vi har ju trottoarer.
  Jag menar om Reinfeldt har uttalat;”Sist och slutligen finns det ju andra trygghetssystem som fångar upp människor”, pratar han om trottoarerna då???
  Nej, smack i backen! Ut på gatan!
  Det är långt ifrån självklart att alla berörs av de mänskliga rättigheterna.
  Och jag, min klantskalle, borde ha tänkt på vilka föräldrar jag skaffade mig.

 2. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Provrörsföräldrar kanske kunde va nåt?

 3. Catharina
  Catharina at | | Reply

  Fast det där att du skulle ha stått på gatan utan din man, stämmer ju inte. Hade du inte haft din man, så hade du ju fått fullt försörjningsstöd med hyran betald och allting. Jag tycker inte heller att det är rimligt att man ska kunna ha kvar t.ex. en villa, en sommarstuga eller en onödigt dyr bil på samhällets bekostnad hur länge som helst.

  1. Aurel
   Aurel at | | Reply

   Den du skriver låter so sjukt. Du vill att folk som jobbar hella livet och skaffa sig bil hus och annat sen ska sälja allt bara för staten kan inte skaffa jobb? Vi betalar dem att vi ska också leva minst hälfte so bra dem gör. Va jobbar du med ? undrar bara om din mentalitet du har och skriver här. Alla rika tänker inte längre på vanliga folk och det är skrämmande. Det skulle man nästa vanliga folk se över och tänka hur framtiden ska se ut for dem. För att ska man få kanske en gång hjälp med social bidrag tillfelig betyder inte att man ska sälja allt och vara en nulla.

   1. Aurel
    Aurel at | | Reply

    Och det var en sak till det ärt inte vanliga folk som belastar samhället utom dem politikerna som kör och äger dyra bilar , lägenheter , dyra resor som ingår hela familjen m.m köpta saker på skatte pengar finns so många exempel. Skilnaden är att en vanlig mäniksa jobba hella sitt liv för att skafa sig nåt i livet medan en politiker jobba inte so hård att få allt dem har och skaffar sig. Man ska inte snacka om att dem vill aldrig sluta och blir en vanlig mäniska som andra.Men man förstår varför.

 4. Catharina
  Catharina at | | Reply

  Det märkliga är ju, att flyktingar jämt får lägenhet i de kommunala bostadsbolagen, trots att de bara har socialbidrag (eller introduktionsersättning). Vad jag förstår så går socialen in som garant för att hyran ska bli betald. Problemet är ju att de inte vill göra det, när det är en svensk med socialbidrag som har samma problem. Och nu menar jag inte att hetsa mot flyktingar eller något sådant, utan bara att det borde vara samma villkor för alla. Då skulle problemet försvinna…

  För jag anser fortfarande att det inte är rimligt, att lågavlönade som aldrig i sitt liv har råd att själva bo i villa, över skattsedeln ska betala för andras villor i åratal… Däremot borde existensminimum – inklusive en hyreslägenhet i rimlig storlek – verkligen vara garanterat för ALLA människor på riktigt.

 5. Patrik
  Patrik at | | Reply

  Men det är ju ändå billigare att bo i ett hus, särskilt om man haft det ett tag, än att bo i en hyreslägenhet. Vi flyttade från en trea på 100kvm till ett hus på 120 och mer än halverade månadskostnaden.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.