Skriven av

Har varit i FAS 3 och sett det från insidan. Har haft Nystartsjobb men tyvärr gick företaget i konkurs varför jag åter letar jobb med lykta och ljus. Främst inom detaljhandel och inom livs. Blev tillfrågad att skriva om FAS 3 på Solrosuppropet.se och sitter idag med som ledamot i föreningen. Vill passa på att Tacka för förtroendet.

5 kommentarer

 1. Therese
  Therese at | | Reply

  Om man nu ska starta eget så måste man ju även ha en bra idé, samt även ha viljan att starta eget för det är ju mycket man måste tänka på och man kanske inte får ut någon lön på ett antal månader heller.

 2. Andreas
  Andreas at | | Reply

  Det här har jag missat. Vad är det man ska rehabiliteras för? Är arbetslöshet klassat som en sjukdom nu?

 3. Liza
  Liza at | | Reply

  Man är inte sjuk när man är i fase 3. Det är samhället som är sjuk. De håller jobbcoacherna sysselsätta, arbetslösa sysselsätta. Men om en kallas för deltagare, praktikant, studerande via af, eget företagare genom af… faktan är samma: de har inget arbete så att de försörjer sig själva.
  Kolla det här av DN 20 januari. Mycket bra och jordnära beskriven hur det inte funkar med coaching och fase 3! http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/tonen-i-brevet-ar-hotfull-nu-ar-jag-kallad

 4. Linnea
  Linnea at | | Reply

  Förutom den ekonomiska situationen och den tappade framtidstron så tycker jag att omvärldens brist på förståelse för fas 3-ares situation är otäck. Folk verkar tro att man kan väl för sjutton skärpa sig och skaffa ett jobb som “alla andra”. Jag har ju jobb (sedan 20 år tillbaka), varför kan inte du? Är du så j…..a lat? Fy f.n! Det är väl bara att söka! Förut försökte jag smyga undan, och låtsas att jag hade jobb, som många andra gör. Jag försöker nu lära mig att säga som det är och säga ifrån även om jag drar på mig mycket ilska och misstro från andra. Jag tror vi måste stå upp för oss själva och våra medsystrar och bröder i högre utsträckning för att slå hål på myterna om oss fas-3-are.

 5. Andreas
  Andreas at | | Reply

  Jag är i fas 3 nu (och har varit det tidigare också) och jag kan säga att det är det mest löjligaste i Sveriges historia, och det är väldigt förnedrande också. Fas 3 har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera heller. Vissa får inte ens någon ersättning!

  Nu mest nyligen har jag skickats till något som kallas “Kompetensen” på Arbetscentrum i Fisksätra som är över två veckor. Hjälp med att skriva CV och personligt brev osv osv, i andra ord jobb coachning. Jobb coachning är också något som jag tycker ska försvinna då det är helt värdelöst. Jag bodde i Eskilstuna förra året (har nu flyttat tillbaka till Stockholm) och jag gick på MiROi jobb coachning i FEM MÅNADER UTAN ATT KOMMA ETT STEG NÄRMARE TILL JOBB. Och då var jag även där från 8:30 till 16:30 VARJE DAG förutom helger. Dessutom så sa statistiken förra året att 2% mer får jobb utan jobb coach än de som går på jobb coach, och med tanke på hur mycket arbetslösa det finns i Sverige idag så är dem 2 procenten väldigt många.
  Nu har jag varit både sjuk och gjort mig illa så jag har missat det mesta på Arbetscentrum men nu vill dem att jag SKA GÅ OM det igen för att jag missade så mycket. Ursäkta mig men jag är fullt kapabel att skriva CV och personliga brev själv, jag har varit arbetssökande i 5 år trots allt.

  Det räcker inte med att man sitter och sliter häcken av sig och söker jobb dag in och dag ut utan de ska även tvinga än att göra saker som inte ens leder till jobb! Det är skandal. Det är regeringens sätt att skrämma folk att söka jobb som inte ens finns. Är inte att söka jobb dag in och dag ut sysselsättning nog? Tydligen inte. J*vla idioter är vad de är.

  Och som Liza sa så är det inte Fas 3are som är sjuka, det är det här samhället vi lever i.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.