Skriven av

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

4 kommentarer

 1. Anette Forssander
  Anette Forssander at | | Reply

  Jag har följt vad som skrivits i olika tidningar, framförallt läst läsarnas kommentarer. Det skrämmer mig vilken inställning många människor har. Jag har läst att barnfattigdomen enbart handlar om oansvarliga förädrar. Att barnen ska omhändertas om föräldrar röker och lägger pengar på det och sedan säger att man inte kan låta barnet åka på skolresa. Att om barnet har en mobiltelefon eller tillgång till dator, ja då är man inte fattig.
  Jag tänker på den 14-åriga flicka som i början av vintern när det var 13 grader kallt gick i tjocktröja och sommarjacka. Hennes mamma är sjuk och får inte det stödet hon behöver och ska ha. Det fanns inte pengar till en vinterjacka. Hennes klasskamrater letade hemma och såg till att det fixades en vinterjacka.

  Är man som förälder oansvarlig när det skyddssystem som samhället ska ha sviker?

  Är det verkligen meningen att vi ska behöva ha privata insamlingar för att hjälpa till så att barn har mat i magen och kläder på kroppen?

  Att vara så fattig är ingenting någon vill skylta med.

  Lika mycket som det skrämmer mig när jag läser dessa hårda, själviska kommentarer – lika mycket värmer det o inger lite hopp när jag ser och hör hur många som bryr sig och försöker hjälpa andra.

  Flytta tillbaka fokus på det som det verkligen handlar om. Nämligen att det finns fattigdom, de som inte äter förrän barnen ätit om det blir något kvar.
  Jag håller med Carina. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

 2. Fattigdomsdebatten | Lenas blogg
  Fattigdomsdebatten | Lenas blogg at |

  […] Fattigdomsdebatten handlar om givarna ej om de utsatta […]

 3. alna
  alna at | | Reply

  Hej är med dig.Många vet inget o fattiga människor/barn/som lever dag för dagen.Stackars alla de.

 4. Helen Sjögren
  Helen Sjögren at | | Reply

  Jag var där en gång. Visste inte om jag skulle kunna ge mitt barn mat nästa gång. Visste inte om jag skulle förlora tak över huvudet. Kämpade och kämpade. Men en dag var den kampen tack o lov borta – bättre hjälp kom, men det tog ca 10 år. Och det finns ingen situation värre än den att man trots allt man försöker få stängda dörrar i ansiktet och kanske förlora allt. Det bränner ut en till sist. Och det finns nog väldigt många därute som sitter fast i detta trauma. Jag överlevde det, liksom mitt barn.
  Det går att komma ur, men är så oerhört svårt. Så tack för denna artikel – väl värd att läsa och så oerhört viktig!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.