Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

7 kommentarer

 1. Henrik
  Henrik at | | Reply

  Om Ni skall vara seriösa så använd er av förslag till tex rehab som är vetenskapligt förankrade och sluta med det som andas annat.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article16784782.ab
  Här kommer M A med en massa strunt.

  1. Lotta Larsson
   Lotta Larsson at | | Reply

   Först och främst så handlar ju inte den här artikeln om rehabiliteringsförslag, så du kanske ska skriva under Monicas artikel i Aftonbladet i stället?

   För det andra så sätter vi oss inte till doms över vilka terapier och metoder som får människor att må bättre. Det vi motsätter oss är att det bara erbjuds ett fåtal “rehabiliteringsalternativ” (läs KBT) och att Kristersson verkar tro att något så komplicerat som psykisk ohälsa kan botas genom att man “rycker upp sig och skaffar sig ett jobb”.

 2. Kent Öst
  Kent Öst at | | Reply

  Kan inte låta bli att kommentera Henriks inlägg. Skulle vilja ha ett enda exempel på när de förändringar som Alliansen genomfört inom vård, skola, förskola, omsorg och även sjukförsäkring bygger på vetenskap ? Vad Alliansen tycks försöka skapa är en ny religion. Ekonomismen. Med gudar som Reinfeldt, Borg och Kristersson……
  Kunskapsföraktet lyser igenom.

 3. Det är dags att säga ifrån nu! – Allvarligt! | BJÖRN ALVEBRAND

  […] Sjukskrivna med psykisk ohälsa ökar och Ulf Kristersson går ut och meddelar att sjukförsäkringen ska ses över för att få den bättre anpassad till psykiska diagnoser. Hans recept till det är att psykiskt sjuka ska arbeta. (Läs hela artikeln här – rekommenderas) […]

 4. Monica Armini
  Monica Armini at | | Reply

  Om det t ex är Cogmed som du åsyftar Henrik, så är det evidensbaserat, men passar inte alla typer av patientgrupper. Vet inget om din egen ev diagnos men är du intresserad av arbetsminnesträning tycker jag att du tar upp det med din arbetsterapeut.
  Även kring bolltäcken och grön rehab finns mycket forskning. Inte heller där fungerar det på alla patienter. Men det är många som blir hjälpta. Vi är inte ute efter att ge alla psykiskt sjuka bolltäcken – det är behovet av individuell rehabilitering som är det viktigaste. Att se till individens behov.

 5. agneta blomberg
  agneta blomberg at | | Reply

  Åååå vad jag önskar att kristersson blir allvarligt sjuk som han har behandlat riktigt sjuka människor. Tror och hoppas på “KARMA”. Den mannen måste vara kall som is. Skulle inte gråta om hela alliansen omkom i en flygolycka. Dom har fått sjuka att ta livet av sig p.g.a av deras hårda sjukregler. Det är INTE okey !! :-(

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.