Solrosuppropet.se har haft årsmöte

Ett år går fort och nu har vi haft årsmöte igen. 
Vi som är halta och lytta samt drabbade av taskig ekonomi som följd är glada att möten numera går att hålla över nätet så idag klockan 15.00 samlades styrelsen för årsmöte via Skype. Vi har bland annat gått igenom vad som vi utfört genom året och hur vi ska gå vidare, det vill säga en verksamhetsberättelse och en verksamhetsplan. Förändringar i styrelsen är att vi nu tackat av Marie Uhre för den tid hon varit med i styrelsen.

Verksamhetsberättelsen.

Vi har jobbat med vår huvuduppgift att sprida opinion och föra debatt i våra huvudfrågor om trygghetsförsäkringarna.
Vi märkte tydligt av att det var valår 2014 och har blivit ombedda flera gånger att medverka i olika sammanhang. Både av press och radio, teater och panelsamtal.
Vi ser också att det under det gångna året varit lättare att få inskickat material publicerat. Vi rör oss framåt och uppåt i opinionsbildningen.Besök

 • Vi har under året som gått
  • publicerat 87 st inlägg på bloggen
  • publicerats i andra tidningar (webb o papper) 25 gånger
  • varit med i radio 6 gånger och TV 1 gång
  • arrangerat panelsamtal på Socialistiskt Forum nov 2014
  • deltagit i panelsamtal i samband med releasen av K. Wernes bok Ofärdsland sept. 2014
  • deltagit i och talat på Välfärdsmanifestationen augusti 2014
  • hållit föreläsningar på Socialhögskolan i Gbg september 2014 och januari 2015
  • Deltagit i panelen på workshop organiserat av organiseringsmässan Gör nåt! för jämlikhet och rättvisa. Samtal: Hur blir det med trygghetssystemen?
  • fått 762 följare på vår Facebook-sida
  • 1 242 följare på Twitter
  • vi har under året haft ca 90 000 unika sidvisningar på bloggen
  • de myndigheter som besöker oss mest frekvent är Riksdagen, Försäkringskassan och Rikspolisstyrelsen
  • mest mediabesök får vi av Hallandsposten, Sveriges Television och Sveriges Radio
  Vi har också blivit tillfrågade av Teater Tribunal att lämna synpunkter och input inför deras pjäs Experimentet. En pjäs om sjuk- och fattigdom. Vi bjöds också in till att se föreställningen och att medverka vid samtalskväll efter föreställning.

Carina Wellton, vår ordförande blev nominerad till Årets Gräsrot av tidningen ETC för sitt arbete med och i föreningen. Carina fick en mycket hedrande andra plats.

Vi får ofta mail från folk som behöver hjälp och goda råd. Eftersom det inte är riktigt vårt gebit brukar vi bara försöka hitta var hjälp kan fås och skicka vidare.

På förra årsmötet bestämde vi att i händelse av en röd/grön regering fortsätta att granska dem utifrån vårt perspektiv. Vi skulle fortsätta ifrågasätta och följa upp partiernas vallöften. Vilket vi gjort genom att ifrågasätta även den politik som nu förs och de beslut som tas.

Då våra krafter är och varit begränsade har vi under året ej producerat någon kalender. Kalendern har varit vår största inkomstkälla men vi har lagt den på is ett år. Vi fokuserade på valet i september och vår kärnverksamhet istället.
Styrelsen har under det gångna året bestått av

Solrosuppropet.se blir förening i början av Augusti

Carina Wellton, ordförande

Lotta Larsson, kassör

Anette Forssander, tillf sekreterare

Lisbeth Forsberg, ledamot

Monica Armini, ledamot

Christine Holmberg, ledamot

Marie Uhre, ledamot

På årsmötet avgår Marie Uhre på egen begäran. Vi tackar för året som Marie varit med i styrelsen och tackar för arbetet med att upprätta trygghetsförsäkringarna.

Vi har med tanke på våra förutsättningar i vårt tycke lyckats uträttat ganska mycket och vår plan för fortsatta verksamheten ser ut så här:

 

Verksamhetsplan.

Föreningens kärnverksamhet är att driva opinion för fungerande och gemensamma trygghetsförsäkringar som ger en skälig levnadsnivå samt att sjuka och arbetslösa behandlas på ett värdigt och rättssäkert sätt.

Vi är även för en stark arbetsrätt och säkra arbetsmiljöer. Då många som är sjuka och har funktionsnedsättningar har svårt att få jobb är det en naturlig utveckling att vi utökat de frågor som vi driver opinion om. Vi debatterar också flitigt om fattigdom då många hamnar i det som ett resultat av sjukdom och arbetslöshet.
Vi har en tiopunktslista med förslag hur sjuka och arbetslösa kan få något bättre liv.

Solrosuppropet.se är partipolitiskt obundet. Därför kommer vi nu att fortsätta att granska även denna röd/gröna regering utifrån vårt perspektiv. Vi kommer även fortsättningsvis att ifrågasätta och följa upp regeringens politiska arbete, förslag och beslut.

Då våra krafter är begränsade är det mycket tveksamt om vi kommer att själva organisera några manifestationer eller andra evenemang men vi kommer att delta i andra evenemang alltefter inbjudan och förmåga. Vi kommer att även i fortsättningen ha mer eller mindre kortsiktiga samarbeten med olika aktörer som står oss nära i våra huvudfrågor.

Vår fortsatta verksamhet kommer även detta år att koncentreras till att debattera i olika sociala medier samt press/radio och TV.
Det utrymme som finns i budgeten ska användas till löpande kostnader såsom för hemsida, administrativa kostnader och avgifter.
Om kraft och ork skulle sammanfalla och vi vill anordna manifestation eller annat möte, kalender eller något annat gynnande föreningen kan detta bekostas av föreningen.

Vi ska varje månad ge ut ett “Månadsmail” till våra medlemmar innehållande aktuella länkar till artiklar, rapporter och annat som rör våra frågor

Foto av Henrik Lund
Foto av Henrik Lund

Vill passa på att tacka våra medlemmar, läsare, med- och motdebattörer för det gångna året . Nu hoppas vi att ljus och värme ska ge oss nya krafter att fortsätta. Om du ännu inte är medlem men önskar bli det kan du anmäla dig HÄR.

Solrosuppropet.se önskar alla en ljus och fin vår!
//gm Lisbeth Forsberg

Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.