Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

  1. Carolus Linden
    Carolus Linden at | | Reply

    Utan att vara vänster, kan jag ge en ide utan att räkna.
    Ett av statens viktiga ansvar är att se till att alla har en tillräcklig försörjning Då är det väl rimligt, att det konkreta ansvarstagandet sker i statlig regi. Istället för nuvarande olika instanser som ger olika stöd, borde det vara vettigare att ge allt stöd till försörjning genom en och samma myndighet. Det går att bestämma en skälig levnadsnivå efter “obligatoriska utgifter”. Alla som inte når upp till den nivån, kan ges stöd så de når den. Stödet kan administreras och betalas ut av Försäkringskassan eller av en annan, kanske ny myndighet. Om man så vill, kan Försäkringskassan ges en bättre passande benämning som Försörjningskassan.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.