Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

 1. Christine
  Christine at | | Reply

  Min röst kan socialdemokraterna glömma fortsättningsvis. Är så besviken på lögner!

 2. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Är det inte politikerna som skall skyllas för dåliga försäkringar eller vem skall ta ansvar?
  Inte blåa laget inte röda laget, utan alla politiker som kollektiv. Man tröttnar fort på besserwissrar som kommer med naiva föreställningar om sjukdom och arbetsskador.

  Ställ alla politiker mot väggen. Man kan inte påstå att Reinfeldt och Borg var vänligt ställda mot människor i beroendeställning. Är man sjuk eller arbetsskadad behöver man stöd och hjälp inte slag och hugg.

  Empati och solidaritet är mer givande.

  1. Riitta-Liisa
   Riitta-Liisa at | | Reply

   Håller med dig‼️ Bra sagt.

 3. Riitta-Liisa
  Riitta-Liisa at | | Reply

  Det har blivit vanligt att vi olika grupper ställs mot varandra. Barnfamiljer: de får det bättre , skolan förbättras flera lärare och barnbidragen höjd; helt fantastiskt !
  Förra socialminister Göran Hägglund höjde priserna på mediciner och läkarvård. Det svider otroligt i min plånbok. Jag får sjukersättning vilket i stort sätt har varit det samma i 14 år. Om vi inte hade så låg inflation skulle vi ha ett riktigt helvete att klara oss. Politikerna måste börja förstå att vem som helst kan hamna i vår situation. Skall vi ytterligare straffas när vi redan kämpar med våra sjukdomar. Ja, sade Reinfeldt och Borg som klarade av genom två mandatsperioder utan att ta ordet sjuk i munnen. Varje gång man försökte prata om de sjukas situation var svaren rappa: människorna måste ut ur bidragsberoende. Detta upprepades som ngn mantra. Jag tycker att det är dags att börja kolla vilka får barnbidrag; det är helt galet att ge miljonärer barnbidrag. Detta är bidragsberoende utan like! Vi lever mycket mera cyniska tider där politikerna raserar olika trygghets system då är det inte oviktigt att ändra vissa grunderna att få barnbidrag. Vi kan fortfarande göra det klokt efter behov och höja deras som verkligen behöver. Det är också ytterst orättvist att de som redan har det svårt betalar högre skatter. Vilken värld det har blivit!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.