Skriven av

Efter en arbetsskada i ryggen lever jag med kronisk smärta. Idag är jag doktorand i genusvetenskap vid Stockholms universitet och arbetar med en avhandling om erfarenheter och erkännande av den kroniska sjukdomen endometrios. Jag tycker att det personliga är politiskt.

6 kommentarer

 1. Asanja
  Asanja at | | Reply

  Den som kränkts och mobbats till svår sjukdom på sin – kanske statliga – arbetsplats blir INTE välkomnad med leenden, kramar och vimplar om hen alls skulle våga sig dit.
  Om hen mot förmodan kunnat ha jobbet kvar förstås.
  De psykiska sjukhälsotalen ökar mest, men ‘Laget Sverige’ har ingen plats för dem/oss.
  Kampanjen är både fånig och kränkande – förutom dyr. Pengarna hade behövts för internutbildning, bättre arbetsvillkor etc för FKs egen personal, till gagn för oss alla.

 2. Omfattas inte
  Omfattas inte at | | Reply

  En väldigt bra artikel men en sak vill jag rätta, det är, tyvärr, nämligen inte alls så att alla medborgare omfattas av sjukförsäkringen. Har man ingen SGI så omfattas man inte och för att ha en SGI krävs att man jobbat sammanhängande en viss tid. Man kan alltså hamna utanför tex för att man tar korta vikariat istället för att vara helt arbetslös.
  Enligt försäkringskassan själva så rör det sig om ungefär 200 000 pers som inte omfattats under en sammanhängande period på 5 år.

 3. fia
  fia at | | Reply

  Jag vet inte om jag vill delta i det här Laget Sverige längre,det hela går ut på att tackla ut de sjuka och svaga i att ens försöka delta.
  Jag har precis blivit uppsagd från mitt arbete,och fått avslag på sjukpenning.
  Inga glada leenden här inte. Varför skulle jag vilja vara med när verkligheten ser så olik ut än den bilden Försäkringskassan målar ut.
  Är det bilden man ska få och ett intryck att Fk är Snälla och kör ett rättvist spel?

 4. fia
  fia at | | Reply

  Om alla behövs,varför går så många friska arbetslösa?

 5. Del 1: Sjukförsäkringen från 2008 och framåt

  […] apropå Laget Sverige kan ni läsa denna viktiga text på Solrosuppropets hemsida.  Innan jag går vidare till att prata om mina […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.