Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

 1. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Hur kan en myndighet ges tolkningsrätt till en lag som ska skydda medborgarnas intressen i de försäkringar de själva har tvingats betala för.
  Bevisbördan borde vara precis tvärtom då folket är kunden i det här fallet.

  Om jag placerar pengar i en bank pga en lag kan de inte enväldigt bestämma avkastningen, eller hur. Marknaden gör detta relaterat till riskexponering och val av placering över tid, lite som ppm systemet.

  Vem har gett lagligt stöd för försäkringskassan i ett direktiv att inte följa den lagstadgade praxis som redan är betald?
  Menar staten att sjuktalen minskar pga lagtrots som innebär att man godtyckligt behandlar de svagaste i samhället som mindre värda är det ett brott mot FNs stadgar.

  Ett alternativ är att många istället tecknar en privat försäkring och får den hjälp vi faktiskt har rätt till enligt lag.
  Eftersom alla som inte behärskar svenska har rätt till tolk, borde rimligtvis alla långtidssjuka ges hjälp med juridiskt ombud för att tolka Försäkringskassans beslut och handlande. Eftersom det annars blir en diskriminering av alla som inte orkar, kan eller vet vad de ska göra. Det juridiska ombudet tolkar då innebörden och ger alternativ till svar vilket idag är omöjligt för en lekman.

  En myndighet som i organiserad form bryter mot samhällskontraktet är samhällsfientlig och riskerar att väsentligt skada landet.
  Vad jag vet är det lagbrott som ger fängelse

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.