Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

3 kommentarer

 1. ia brändström
  ia brändström at | | Reply

  100 kr/mån mer för de med sjukersättning. 1200 kr/mån mer för undersköterskorna. Vilken käftsmäll för alla som slitit ut sig i detta yrke. Visst ska arbete belönas, men inte på bekostnad av att sjukdom bestraffas.

 2. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Det finns ju lagar och avtal och även villkor i arbetsskadelagen men dessa synes inte fungera eller följas. Så det känns och upplevs som om att rättssäkerhet eller rättstrygghet inte längre finns.

 3. Göran
  Göran at | | Reply

  ARBETSLÖSA OCH SJUKPENSIONÄRER HAR OCKSÅ BYGGT DETTA LAND

  Pensionärerna har fått och ska få skattesänkning med motiveringen att de byggt landet, detta oavsett i vilken omfattning de deltagit i byggprocessen. Arbetslösa och sjukpensionärer betalar mycket mer i skatt trots att arbetslösa deltagit i byggprocessen ända tills de blev arbetslösa. Även sjukpensionärer betalar mycket mer i skatt trots att de kanske t o m har deltagit i byggprocessen i sådan omfattning att de blivit sjuka och sedan sjukpensionerade.

  Var finns logiken till att sjukpensionärer och arbetslösa ska betala mycket mer i skatt.

  Min fru som är sjukpensionär betalar drygt 1 000 kronor mer varje månad i skatt än en folkpensionär i samma inkomstklass. De aviserade sänkningarna vid årsskiftet gör ingen skillnad

  Själv har jag arbetat hela livet och deltagit i byggprocessen. Men som arbetslös har jag endast 65 procent av min gamla inkomst brutto men betalar mycket mer i skatt.

  Göran

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.