Skriven av

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

2 kommentarer

 1. Ulrika Lindh
  Ulrika Lindh at | | Reply

  Jag håller inte med om att det generellt sett är relevant att tvingas byta jobb om man är deltidssjukskriven. Vad säger att arbetsförmågan alltid skulle vara bättre i ett annat jobb. Arbetsförmågans gräns kam vara uppnådd vid kronisk sjukdom enligt läkare. Ändå går FK efter en generell mall att man hypotetiskt kan ta ett enklare odefinierat jobb på 100%. Detta trots att statistiken för denna kroniska diagnos visar ytterst få heltidsarbetande och att det befintliga yrket har lägre sjuktal och statistikt lägre stress än enkla okvalificerade jobb. Jag vill att deltidssjukskrivnas situation debatteras mer.

 2. Inger Borg
  Inger Borg at | | Reply

  Hej!
  Finns det någonstans man kan vända sig för att få stöd, hjälp. För 15 år sedan, en arbetsplatsolycka som ledde till ständig värk och arbetslöshet, i dag utvecklat panikångest så livet känns outhärdligt. Ångest, värk, ej arbetsför men det tycker inte försäkringskassan är någon orsak till att inte kunna arbeta. Avslag nu senast i kammarrätten. Finns det något som säger att man ska fortsätta kämpa?
  Detta gäller min son, jag har nu i 5 år försökt stötta och hjälpa honom med att få hjälp med detta. Nu orkar varken han eller jag mycket mer.
  Han har nu vänt sig till socialförvaltningen och får försörjningsstöd vilket är sämre än min fattigpension. Har en son att försörja.
  Finns det någon mer väg att gå?
  Tack

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.