Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

  1. Anna
    Anna at | | Reply

    Kan bara hålla med.

    Men, det finns ju faktiskt i alla fall *en* utväg för de som är bevisat kroniskt sjuka och/eller funktionsnedsatta: man kan, med hjälp av läkarintyg, ansöka om högriskskydd hos Försäkringskassan. Då slipper man karensdagen om man ofta behöver stanna hemma, och arbetsgivaren slipper betala sjuklönen (så att man inte ses som så ekonomiskt betungande). Jag tror att det är alltför få som känner till detta.

    Info hos FK: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/sjuk/anstalld/sarskilt_hogriskskydd

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.