Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

2 kommentarer

 1. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Oavsett politisk inriktning- eller parti bör vi definiera vad bidrag innebär. Vad ersättning genom försäkring innebär. T ex om en politiker som ju är en samhällsmedborgare får Studiebidrag, Barnbidrag eller EU-bidrag är det ett bidrag. Bidrag som bidrag! Bidragsmottagare! Oftast skattefinansierat bl a genom inkomstförsäkringen som sjuka betalar likväl som friska. Ingen skillnad där. (Kolla inkomstskattelagen)

  Försäkring: Man betalar en premie som är förtidsinvesterade pengar och de investerade pengarna en försäkring som förhoppningsvis aldrig behöver realiseras orsakad av skada, olyckshändelse eller sjukdom för att nämna några.

  Människor blir sjuka oavsett politisk tillhörighet, rätta mig om jag har fel.

 2. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  dvs. politiska partimedlemmar som inte tagit emot ett enda bidrag kanske inte tål någon närmare granskning vilka BIDRAG de själva tagit emot.
  Alla politiska partier bör skaffa kunskap i skillnad mellan bidrag och premiebetald/förtidsinvesterad ersättning.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.