Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

4 kommentarer

 1. Handikappade fråntas assistans och ekonom...

  […] Sjuka och arbetslösa har under en längre tid upplevt försämringar i trygghetssystemen. Både ekonomiska och andra så som oförutsägbarhet och ett icke rättssäkert system. Nu jagar man de handikappade, man drar in deras möjligheter till värdigt…  […]

 2. Respelion
  Respelion at | | Reply

  Hela teorin bakom moderaternas arbetslinje bygger på att alla kan jobba och att alla har samma förutsättningar att skaffa sig ett jobb. Problemet är bara att tröskeln till att få vad som av samhället betraktas som en “riktig” sysselsättning är alltför hög för en stor del av befolkningen.

  Det må gälla sjukskrivna funktionshindrade, lågutbildade eller felutbildade. Om man har som grundinställning att “människor är lata och gör inte mer än de behöver”, så blir det så här. Om man istället har utgångspunkten att “människor vill arbeta och känna att de behövs”, så kommer det att fungera om alla får en rimlig chans utifrån sina förutsättningar.

  Ett samhällle där alla måste vara högutbildade och högpresterande är dömt att gå under. Bejakar man mångfalden så finns det plats för alla.

 3. Gäst
  Gäst at | | Reply

  Det är viktigt att få upp ett forum för att samla och sammanställa viktig information och fakta om sjukförsäkringen och kunna nå ut till fler. Det är extremt farligt att bara skjuta på allt och vänta in i det sista. För att kunna få upp ögonen för fler och få ut information behövs ett forum där fler kan delta.

 4. - Solrosuppropet.se -
  - Solrosuppropet.se - at |

  […] man läser berättelsen om Mikael som föddes utan armar och ben och nu riskerar att bli av med sin personliga assistans, eller om […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.