Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

11 kommentarer

 1. Erik Holmgren
  Erik Holmgren at | | Reply

  Enklaste sättet att spara in 5000 kr/månad/arbetslös är att ta bort FAS3.

 2. Charlotte söderlund
  Charlotte söderlund at | | Reply

  Låt inte människor som är sjuka straffas i fas 3. Fas 3 gör inte människor friska! Fas 3 skapar inga riktiga jobb. Låt dessa människor iallafall inte utnyttjas av privata lurendrejare som har råd att anställa. Många företagare säger att de skulle kunna ha råd. De har ingen lust!!!!att betala lön och skatt!!!!!

 3. Egon Gustavsson
  Egon Gustavsson at | | Reply

  Kan det vara så svårt att göra något vettigt i stället för Fas3? Vården skriker efter folk, alla behöver ju inte vara vårdutbildade. Det borde väl gå att dela ut mat och andra runtomkringsysslor utan vårdutbildning? Äldre som aldrig får komma ut i friska luften och så vidare, handla till dom som bor hemma, listan kan göras hur lång som helst med vettiga sysslor där det skulle göra en enorm skillnad och kvaliteten skulle höjas avsevärt både för vårdtagare och före detta FAS:3or.
  Kram på er och ha en bra dag!

 4. David
  David at | | Reply

  Systemet har varit sjukt människofientligt sedan jag gick ut gymnasiet i början på nittiotalet och handlar mest om att exploatera svagare grupper.
  Liknar inte på något sätt det som 40,50,60-talisterna kunnat etablera sig i. Helt meningslöst att engagera sig i något av riksdagspartierna. Samma idiotiska status quo som ska upprepas fyra nya år med mycket små förändringar. Ändå ska man låtsas ha stor respekt för systemet. Som om det gynnade alla. Jag vågar inte skriva på eftersom man av hetsjakten på sjuka blivit så paranoid att man inte vågar göra något. Snart anmälningsplikt på att gå ut och tömma soporna.

 5. Försäkringskassan söker personal till att sköta stupstocken? – Solrosuppropet.se

  […] för en förändrad och förbättrad sjukförsäkring samt avskaffandet av FAS3 kan du göra det HÄR! Eller via knappfunktionen på […]

 6. Eva Ellnefors
  Eva Ellnefors at | | Reply

  FAS3 är slaveri! Sjukdom kan inte tidsbestämmas!

 7. Anna Stugvard
  Anna Stugvard at | | Reply

  Vi måste bara få ett slut på det här. Vi som är beroende av socialförsäkringarna har blivit en marknad för företag att tjäna pengar på. Vi har fastnat i nedbrytande tröstlöshet med minimala möjligheter att ta oss ur situationen. Vi måste få ett slut på att vara tvingad att jobba heltid utan lön och utvecklingsmöjligheter, eller bli utförsäkrad gång på gång, vara sjuk men betraktas som fullt arbetsför etc etc.
  Politikerna måste ta ansvar för lidandet de åsamkar oss och det monster av missnöjda grupper utan framtidstro som rekryteras till hat-grupperingar p g a detta system. Oerhört att den nya regeringen accepterar allt utan minsta förändring eller opposition!
  Vi måste kräva ersättningar som går att leva på och riktiga arbeten med lön för de som kan och vill arbeta. Mass-avskaffandet av arbetstillfällen måste också erkännas och inte lastas på individen som inte har eller kan få arbete. Systemet måste anpassas efter en verklighet med allt färre arbetstillfällen och resurser fördelas så att lidande och motsättningar minimeras.
  Vi ska också kräva rätten att studera, utvecklas och ta oss vidare med bibehållen ersättning. Yes, just så!

 8. Rune Svensson
  Rune Svensson at | | Reply

  Läste detta upprop. Det borde inte vara ett upprop utan ett uppror istället.
  Det är gammalt men det är ännu värre nu 2018 än då 2015. Försäkringskassan gör nu att det är en ättestupa. Själv är jag utförsäkrad sen två år. Senast jag fick sjukersättning var 2017 i februari månad, sen har jag praktiserat. Nu har arbetsförmedlingen kommit fram till att jag inte kan jobba, är multisjuk i bla värk. Men arbetsförmedlingen har nu sagt att jag inte är berättigad till ersättning från Försäkringskassan. A-kassan är slut och inkomsten är noll. Det är en stupstock de har satt igång.

  1. MiriMari
   MiriMari at | | Reply

   Kan det verkligen stämma att Arbetsförmedlingen styr över Försäkringskassan när de säger att du inte är berättigad till ersättning. Måste vara ett missförstånd någonstans… Det borde vara Försäkringskassan som gör den bedömningen om de ska betala ersättning eller inte. Eller tänker jag fel?

  2. Mia Svensson
   Mia Svensson at | | Reply

   Precis så är det. Borde vara folkstorm mot detta men fortfarande är det nästan bara sjuka/skadade som förstår hela rundgången. Och de “drabbade” närstående förstås. Rundgång som följer: Friskförklaring av F-kassan, även med läkarintyg.
   Af, ingen inskrivning för arbete, du är för sjuk. SGI,n försvinner. Förtvivlan desperation. Överklagan, kan vinnas tillbaka, men FK överklagar tillbaka och vinner.
   Drabbade mig aug 2015. Arbetsskadad, Fattiggjord, Utförsäkrad, fast man har bytt ut ordet.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.