Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

2 kommentarer

 1. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Tack, så bra skrivet som allt annat här på sidan.
  Nej, många sjukdomar syns inte utåt som t ex psykiska sjukdomar, inte heller syns olika former av cancer utåt.
  Alla tappar ju inte håret av cellgifter eller avmagrar, finns ju inga garantier på att så ska ske. Psoriasis syns heller inte utåt alltid, ledsjukdomar, autism, adhd, utan folk ser helt normala ut. Ryggont syns i heller alltid.

  Håller med att man vill se bra ut, fixa till sig och bli glad när man tittar sig i spegeln. Just därför finns det sminkkurser för svårt cancersjuka för att pigga upp sig.

  Att omgivningen tar det för att man har blivit frisk är sorgligt. Men tyvärr bara ren okunskap, har själv erfarit detta.

 2. Annika
  Annika at | | Reply

  Å så bra du beskriver det! Varje ord stämmer! Ska man ut på nåt,kanske bara till mataffären,så gäller planering; bestämma en tid man ska åka så man hinner fixa till sej lite innan,hinna vila innan,hem,packa upp ,sen vila igen! Olika aktiviteter kräver olika lång tid av vila innan o återhämtning efteråt,en del saker flera dagar sen. Visst är det trevligt när folk säger ;”men du ser ju så pigg ut” joo,det gör man kanske,den timmen iaf,men folk vet inte vad det kostar efteråt o hur man ser ut då! När man ligger hemma o inget orkar, när man ligger o drömmer sej tillbaka till tiden man va som alla andra o orkade…Sååå trött på kommentarer som att “jag är oxå trött ibland” ….”jag har oxå ont ibland”…..O så är det ju säkert ,men det är ju inte alls på samma sätt som för mej,o många andra,efter en sjukdom.Önskar mej ibland ett stort bandage om huvudet!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.