Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

 1. Tarmo
  Tarmo at | | Reply

  Här finns det en uträkning vad Fas:3 kostar som jag tycker är intressant.
  Helga Von Pitbull:

  “31 114 slavar( Fas:3are) genererar 155.570.000:-/mån. i skattefria bidrag till anordnare. Nu är väl ca 20% utan sysselsättningsplats så det blir egentligen 124.455.000:-/mån. Är man inte ute och jobbar gratis är man på papperet placerad på ett av Arbetsförmedlingens kontor och jag har fortfarande inte fått klarhet i om Arbetsförmedlingen betalar ut anordnarbidrag till sig själva när så är fallet. Hur som haver blir summan för anordnarbidrag, om antal slavar är konstant – vilket det inte är då de ökar hela tiden – mellan ca 1,5 – 1,9 miljarder/år.

  Slavarna skall få ersättning också och om vi räknar med att alla får lägsta ersättningen blir det ca 1,9 miljarder/år. Lågt räknat landar vi på 3,4 miljarder/år bara för aktivitetsstöd och anordnarbidrag i fas 3. Men det tillkommer programresor också och det är svårare att beräkna då en del får en del av resorna betalda, andra inte och alla har olika långt till anordnaren.

  Nu skall vi inte glömma att man spottar ur sig pengar till jobbcoacher, anordnare av arbetsmarknadsutbildningar m.m. Sedan betalas även anordnarbidrag ut för de i fas 1 och 2 också – vilket det sällan talas om.”

  När man läser detta och sedan jämför allt snack från borgligt håll hur oacceptabelt det var med så många som var Sjukskrivna , och den Massarbetslösheten som rådde ca 6% , och hur dåligt människorna mådde i den fruktansvärda Utanförskap som rådde.

  Ja, då undrar jag vilken “planet” Gunnar Axen kommer ifrån..!?

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.