Artikelförfattare

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

4 kommentarer

 1. - Solrosuppropet.se – Det påstods att det fuskades |

  […] Läs hela inlägget av Carina Welton:  – Solrosuppropet.se – Det påstods att det fuskades. […]

 2. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Ja du, ett fint avklädande tal som spänner över stora delar av vår nutida nakna problematik!
  Media klär gemensamt ut sanningen för att negligera faktum.
  Tur att det finns människor som vill ge en mer nyanserad bild av verkligheten och med ett konsensus som sällan hinns med i snabb nyhetsrapportering.

 3. en kommentar
  en kommentar at | | Reply

  Ordvalet är också intressant och ordet har makt över tankarna. Oavsett om det handlar om misstag så kallas det bidragsfusk. Men när det handlar om skattefusk då används ofta ordet: skattefel.

  “Skattefelet med anknytning till svartarbete har beräknats utifrån den kartläggning av svartarbetet som Skatteverket genomförde 2006 (Rapport 2006:4).”

  http://www.skatteverket.se/omskatteverket/omoss/beskattningsverksamheten/skattefelskartan/berakningaravskattefelet.4.7856a2b411550b99fb7800085877.html

  Att arbetsgivare undanhåller kommun/landsting och stat skatt är inget annat än skattefusk. Men ordet som används är skattefel, som om det vore av misstag. I fallet skattefusk handlar det om miljarder av planerat skattefusk. När det handlar om bidrag så är det ett fåtal individer som saknar moral som fuskar mer olika former av ersättningar och bidrag. I förhållande till befolkningen är det sannolikt knappt någon promille, ändå kan man få för sig att det är extremt vanligt förekommande. Vad som är långt mer förekommande är med hög sannolikhet att personer som är i behov av stöd råkar illa ut pga ett litet fåtal som saknar moral. Det är också säkerligen ett värre problem med fusk med bidrag från företag, de företag som om de skulle fuskat med skatten skulle ha setts som att de gjort skattefel.

  Det är något skrämmande som händer i ett samhälle när siktet riktas mot att klämma åt de svagaste för att gynna de starkare.

 4. agneta blomberg
  agneta blomberg at | | Reply

  Bra skrivet. Känns bra att läsa sanningen om utförsäkringarna för en gångs skull. Hör mest alliansens lögner på tvåan.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.