Artikelförfattare

10 kommentarer

 1. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Hej fröken Juni!
  Så fruktansvärt med denna terrorkamp för livet. Du skriver “om det hade hänt någon annan än mig…vad hade hänt då”
  Då kommer en fråga från mig.Vad handlar det om egentligen när du skriver att du är en envis pissmyra?
  På något sätt försöker du beskriva att du har klarat av det här, men kanske att någon annan inte skulle ha gjort det…
  Vad är att “klara av” i ett sånt här läge,undrar jag?
  Är det “klara av” i betydelsen att du överlevde?
  Trots allt blev du kraftigt misshandlad och jag tror inte du ska frånta dig själv vördnaden om att du blivit rejält skadad.
  Ja, du kanske står på benen idag och ja, det sägs att det alltid finns de som har det sämre.
  Men inte desto mindre har du farit oacceptabelt illa!!!
  Ruska inte bara av dig och säg -“ja, jag klarade iallafall av det här” utan säg hellre av respekt för din egen person -“att detta som jag utsatts för är inte acceptabelt!!!”
  Du är stark och jag önskar dig en bättre fortsättning på ditt fortsatta liv!

 2. Annica Wester
  Annica Wester at | | Reply

  Det här är en otroligt sorglig och upprörande historia om när samhället sviker de som är de svagaste. När tjänstemän/myndigheter tafflar till det och gör fel, ÄVEN fast de är “snälla, hjälpsamma och trevliga”, så blir det ändå som att det är den enskilda individen som får stå för misstagen. På något sätt är det som om att vi alla ska ha resurser till att klara oss när allt går åt skogen och i de flesta fall har vi väl det. Men när allt går åt skogen igen och igen och igen? Hur bär man sig sig själv när man tappat bärkraften? Och rätten sin “egen” ekonomi? (Jag menar att jag som vanlig lönetagare har större utrymme att påverka, samt större insikt i mina kommande inflöden. T ex sänker ingen MIN inkomst med en stor del utan att se till att jag är väl medveten om förutsättningarna för det.) Och när det varit utanför ens egen förmåga att påverka? Jag menar såklart inte att du är en svag person (lilla pissmyra) men det är gemensamt för oss att utan egen ekonomi så blir vi väldigt sköra! Skickar massa styrkekramar och önskar dig allt gott 2013!

 3. Claes Bengtsson
  Claes Bengtsson at | | Reply

  Tack för att du delade med dig av denna berättelsen direkt från verkligheten. Visst är det lätt att bli passivt när allt bara ramlar ihop. Just i sådana lägen är det bra att anförtro sig till någon som kan pusha på med att fixa avbetalningar och liknande.

  Må gott,
  Claes

  1. Kattguld
   Kattguld at | | Reply

   Jag förstår inte Claes kommentar här , mer än 1 år efter inlägget skrevs dessutom . Kommentaren ger ingenting vad jag kan se .

 4. Jonny Disenfeldt
  Jonny Disenfeldt at | | Reply

  Kattguld :

  Anette skrev :
  “Jag vet inte hur ni fungerar, men när jag blir så här trängd så blir jag passiv. Helt. Jag skulle kunna ha ringt och fixt med avbetalningsplaner, men jag visste ju inte om jag skulle få pengar så jag hade kunnat följa dessa. ”

  Läs sedan ånyo Claes kommentar så ganske du förstår.

 5. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Jaha , så hon får skylla sig själv då menar ni ?

  1. Jonny Disenfeldt
   Jonny Disenfeldt at | | Reply

   Nej, det var inte vad Claes menade, du får nog läsa om allt från början så kanske du förstår.

   1. Kattguld
    Kattguld at | | Reply

    Nä ,jag fattar inte ändå .

 6. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Jag är en avvikare !

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.