Skriven av

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

6 kommentarer

 1. Lisa
  Lisa at | | Reply

  Precis det här är orsaken till att jag vägrade Fas 3 och istället valde att leva enbart på de osäkra inkomsterna från en timanställning. Fast jag är ensamstående med barn… Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig berätta för någon arbetsgivare att jag erbjudits Fas 3-placering.
  Jag har suttit med runt fikabord där arbetskamrater och arbetsgivare raljerat över “patrasket” i Fas 3 och tänkt att ni skulle bara veta….att jag också kunde ha varit där om jag inte tackat nej och valt en ytterst osäker ekonomisk situation.
  Men det kommer de aldrig att få göra.

 2. Hans Edström
  Hans Edström at | | Reply

  Dom har rätt på DN,vi i fas 3 har ju gjort oss omöjliga att anställa.
  Det beror på att vi är så djävla dumma,och till låtit oss att bli över 50år.
  Sen om vi har arbetslivserfarenhet och kompetens i drivor,spelat ingen roll.
  Vi är över 50år,då är man omöjlig att anställa.

 3. Ingegerd
  Ingegerd at | | Reply

  Det kollektiva ansvaret tenderar att överföras på individen men det kan lätt genomskådas som kollektiva projektioner eller slags allmän försvarsinställning. Det är ett uttryck för maktlöshet (gentemot samhällsförändringar eller gentemot den egna förmågan att påverka sitt samhälle), i likhet med vad rasister uppvisar.

 4. Kenneth
  Kenneth at | | Reply

  Jag har jobbat som Master Technician och chef internationellt i 20 år. En skilsmässa satte stopp för det och efter 2 kurser där AF:s korrupta sida visade sin sämsta sida är jag nu i fas 3.
  Jag är tvingad att ta ett obetalt jobb som ger “arbetsgivaren” 225 kr/dag. Det ska gå till mina arbetskläder och skyddsutrustning sägs det. I verkligheten går det mesta rakt ner, oskattat, i anordnarens ficka. Nu senast skulle jag, som inte har någon inkomst, själv betala 600:- för att ta mig till arbetsplatsen, som låg en halvmil utanför staden. Jag skulle jobba med röjsågar, motorsågar och allt möjligt, helt själv. Ingen handledare skulle finnas på plats, det hade AF och anordnaren kommit överens om. Lagligt? 600 är vad jag får av soc för att äta frukost, lunch och middag i en hel vecka. AF betalar inte, 600 är min “självrisk”. Anordnaren betalar inte, dom vill ju ha gratis pengar. Trots att dom inte behöver ha någon på plats.
  Fas 3 används som gratis arbetskraft, för många, många gör ett ordinarie jobb och puttar därmed ut någon annan från detta jobb. Och till på köpet så får man 4500:- av AF för att ta emot denna gratis arbetskraft. Och när man inte ens kan bistå med 600:- i respengar så är det, förutom slavarbete, en girighet som jag inte varit med om maken trots att jag jobbat i världens mest korrupta länder. AF har nu sanktionerat detta slaveri så t.o.m. anordnare som borde vara seriösa bara ser $$$ framför ögonen.
  Fas 3 förstör arbetsmarknaden, och människorna i den. Om jag vägrar gå med på att förslavas så blir jag utkastad från alla program, alla bidrag som kan hjälpa mig till jobb.
  Jag såg någon politiker försöka påstå att 30% av dom som hamnat i Fas 3 fått jobb. Jag kan också tricksa med siffror men det här är ju så dumt så det är olagligt.
  Dom 117 000 000 kr/mån som skyfflas ut i Fas 3 skapar inga jobb, det skapar arbetslöshet.
  Hur kan det sunda förnuftet så fullständigt ha blivit bortblåst???
  Och jag har också varit dum nog att bli över 50. T.o.m. den förra handläggaren på AF var ärlig nog att säga att då är det i princip kört. Sedan när man hamnar i Fas 3 då får man, utan förvarning en helt annan handläggare. Fas 3 specialist kanske? Jag har aldrig röstat rött men nu blir det absolut aldrig mer på alliansen.
  Beredskapsjobb var kanske inte bästa lösningen heller, men Fas 3 är svårslaget i idiotiskt program. Alla faser för den den delen. Men när man betalar någon för att ta emot slavarbetare så är det svårslaget. Dom som hade slavar förr i tiden fick minsann köpa dom åtminstone.

 5. Susanne Eriksson al Arifi
  Susanne Eriksson al Arifi at | | Reply

  Ja, Alliansens så kallade arbetslinje går inte ut på annat än att vissa arbetsuppgifter skall vara gratis. Jag har sökt till Komvux utbildning till undersköterska men inte blivit antagen på på grund av att jag inte tillhör någon prioriterad grupp. Angav i ansökan att jag är lovad
  jobb efter utbildningen, så då borde jag väl vara prioriterad?

  Nej, arbetslinjen verkar innebära att människor som egentligen inte förmår att arbeta skall jagas ut i, för arbetsgivaren, gratis arbete. Detta kallas stundom för rehabilitering, men
  den skall väl ändå ske inom vården. Många människor skulle bli friska med rätt sorts rehabilitering för att sedan vara rustade att delta i arbetslivet.
  Jag var misstänksam mot arbetslinjen redan från början, och nu är det, i alla fall för mig, ställt utom allt tvivel vad det hela egentligen går ut på.

 6. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Jag är tvungen att leva på 50% förtidspension + bostadstillägg sen december 2013 . Knappt så jag överlever på det . Jag vägrade gå med i fas 3 el arblinjen el vad de nu kallar det för , för 3.e ggen . Som så många idag får jag ingen hjälp med rätt rehab/vård tex . Mitt hopp står nu till efter valet om jag lyckas överleva till dess och att det blir positiva förändringar framöver och förhoppningsvis saker o ting ställs till rätta i försäkrings o sociala systemen igen . Alliansens lögner står mig o många andra upp i halsen !

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.