Artikelförfattare

Lisbeth Lippe Forsberg

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

5 kommentarer

 1. Tom Olausson
  Tom Olausson at | | Reply

  Helt rätt att ersättningen når en nivå som är i synk med verkligheten. Man menar att jag ska försörja en familj på sex personer med min sjukersättning. Fattig är bara förnamnet, och dessvärre drabbas barnen hårt.
  Och ja: jag arbetade som ett svin innan jag gick sönder!

 2. Elisabeth glans
  Elisabeth glans at | | Reply

  Jag har fullständigt förståelse för Era krav – klart att alla vi som bor i landet ska kunna leva på ” en skälig livsnivå” – begreppet osm tolas av alla myndigheterna och kommuner – leva så biligt som möjligt
  bostad – helst med några kvadrat meter – utan varmt vatten – toaletten gemensamt ute på korridören osv
  mat – det ska man kunna köpa biligt om vi inte bli så noggranna med att få allmänt uppfattad ” god mat”
  behandlingar – kanske det viktigaste när man måste leva med någon kronisk sjukdom resten av sitt liv. Behandlingar ska komma från den offentligt finansierade hälså- och sjukvården och där vet alla hälsostrateger vad som är bra för din hälsa – när du själv upptäcker att just denna behandlingar är inte bra för din hälsa, kanske till och med försämrar ditt tillstånd – väl – då är det upp till Dig själv, ingen tvingar dig att ta offentligt finansierade behandlingar. Du kan alltid köpa behandlingar själv – och då kommer vi till ruttan ett – har vi råd med det. Ingår effektiva behandlingar i ” en skälig livsnivå” ?
  Jag är uppväxt i ett annat land. Men här i Sverige försöker både skolan och efteråt myndigheterna övertala mig att det ända rätta livsfilosofi är : den som inte arbetar har inte rätt till samhällets stöd. Har Du inte själv råd att finansiera Ditt eget skälig livsnivå – jag – då har Du kanappast rätt att klaga att andra inte vill garantera det åt dig.

 3. Cathrin
  Cathrin at | | Reply

  Är detta upprop och därmed “påtryckningar”på våra styrande i maktposition fortfarande aktuell,,i sådana fall önskar jag mer information för att kunna delta på de sätt jag kan. Om ej aktuell, önskar jag information om annan finns som arbetar för rättvisare “förtidspension”/pension före ålderspension pga sjukdom/skada
  Mvh / förtidspensionär sedan ung ålder

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.