Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

11 kommentarer

 1. Per Stenquist
  Per Stenquist at | | Reply

  Det är så bra skrivet, och lika tråkigt nu som förr, att det omtalade fusket alltid visar sig vara näst intill obefintligt. Att de aldrig lär sig.

 2. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Det händer ju inget vad man än gör , börjar tröttna på o följa såna här bloggar mm . Får ju inte tillräckligt med uppmärksamhet nånstans : (

  1. Lotta Larsson
   Lotta Larsson at | | Reply

   Jag vet inte hur själva följandet av “såna här bloggar” ska kunna förändra någonting, förutom att de som läser får veta att:
   a) det finns fler därute som är drabbade
   b) det finns folk som fortfarande tar fajten mot politiker och andra och inte rullar runt och visar strupen.

   Om det är mer handling du vill utföra själv så skriv insändare, debattsvar m.m i tidningar och på nätet. Informera nära och kära om hur det ser ut och se till att ha källor och statistik tillgängligt. Anslut till dig ett parti som arbetar för det du vill se, och försök påverka inifrån.

   Till sist vill jag säga att det SER inte så svart och dystert nu som det har gjort. Visst har sjukförsäkringen kommit i skymundan den senaste tiden, men det beror på att SD har hållit alla gisslan med sin budgetmanöver. När saker och ting lugnar ned sig så kommer dessa frågor återigen upp på tapeten, och nu har vi iaf de partier som vill “oss” väl vid makten.

  2. Knutte
   Knutte at | | Reply

   Du kan själv hjälpa till att uppmärksamma problemen. :)
   Dela på facebook eller skriv insändare till lokaltidningen. Framförallt – säg emot när du ser folk komma dragandes med villfarelser.
   Fridens. :)

 3. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Jag gör/har gjort allt ni råder mig till men har svårt att tro det blir nån snar förändring . Många har fått sina liv förstörda mer el mindre , hur ska de orka vänta ?

 4. Kattguld
  Kattguld at | | Reply

  Tack för uppmuntran allihop ! Jag är nog inne i en dipp som du säger Lippe . Helgerna har ju inte varit nån höjdare fattig som man är tex . Ibland vill man ta en enkel bilett nånstans , men det funkar ju inte ; ) . Jag kommer nog igen snart : )

 5. Putte
  Putte at | | Reply

  Det hade varit kul om ni kunde få in en replik i DN! Tack för allt ni gör! Det tråkiga är när folk bara ser siffror och inte människorna bakom varje siffra. Ibland låter det som bara för att statistiken är låg så är allt frid och fröjd… Och ju lägre statistik – ju bättre sjukförsäkring… Tänk om det var så lätt.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.