Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

3 kommentarer

 1. Tobias
  Tobias at | | Reply

  Ja, det är bara att hålla med.
  Men var finns kritiken och ordstormarna från våra förtroendevalda som skall främja sina medlemars intressen??
  Inte en enda kommentar eller känsloyttring från LO, TCO eller Kommunal. Hur kommer detta sig, att Moderaterna får stå oemotsagda när arbetarnas och övrigas försäkringar reduceras till “bidrag” och som mycket riktigt debattören lyfter fram.

  Var finns företrädarna för dessa försäkringar som decimeras mer och mer för varje månad som går. Tänk då vad som sker när 2018-års val är över?

  Vilka försäkringar kommer då att vara i kraft och vilka kommer att gälla?
  Rättssäkerheten och rättsotryggheten är redan urholkad, men vad händer efter valet, med dessa trygghetsförsäkringar som alla vi har betalat till LO, TCO och Kommunal för att kunna vara trygga och säkra vid sjukdom eller arbetsskada??

  Vilket politiskt parti kommer stå på den svagas sida och bevaka att “vi” får rättigheter och tryggheten bevakad?

 2. MiriMari
  MiriMari at | | Reply

  Alla har vi ju bidragit till sjukförsäkringen via skattepengar på ett eller annat sätt, de flesta genom arbete och några via fastighetsskatt eller kapitalinkomstskatt mm. Oavsett HUR skatten har betalats in till staten, har den ändå betalats in av oss tidigare friska men nu sjuka.
  Det innebär att pengen har fördelats till sjukförsäkringen. Vi är ju alla försäkrade…eller nej?
  Vi som trodde att vi betalade skatt till sjukförsäkringen ifall vi skulle bli sjuka senare i livet är här nu. Tiden är här nu.
  Hade jag vetat att mina skattepengar inte togs tillvara OM, IFALL, KANSKE jag skulle bli sjuk i framtiden hade jag hållit inne just den pengen som gick till sjukförsäkringen. Skulle rest för de pengarna istället, druckit champagne och köpt designkläder som alla andra ungdomar.
  Men gjorde inte, utan levde i god tro att så länge man arbetar och betalar skatt har man gjort rätt och blir omhändertagen tryggt och säkert i och med försäkringen ifall man skulle bli sjuk.

  Sen hände sig att mitt arbete gjorde mig sjuk, så jag vill ha mina pengar nu. Jag tar ut dem nu. Tänker envisas med att tro än idag att mina skattepengar var väl investerade pengar i sjukförsäkringen.

  För inte kan det väl vara så att svenska staten har lurat mig och tagit MINA pengar till annat?

 3. Del 3: Så ställer sig partierna i frågan om sjukförsäkringen

  […] i världen. Och är det något som definitivt inte hjälper är det en försämrad ekonomi. I denna fantastiskt välskrivna artikel kan du läsa mer om hur ”Moderaterna vill piska liv i döda […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.