Tankar i december. Om du inte fattar är det bara att gratulera!

Aftonbladet har en artikelserie om barn som blir vräkta trots att båda våra senaste regeringar haft nollvision och haft som mål att inga barn ska vräkas. I måndagens artikel skrevs om en familj där pappan har arbetsskada och mamman blivit nekad sjukpenning. De flesta som kommenterar på Aftonbladets FB-sida kan känna med de drabbade. En del gör det inte.

Aftonbladet har en artikel där det beskrivs hur en barnfamilj med sjuka föräldrar har vräkts. De allra flesta tycker att när man blir så sjuk eller skadad att man förlorar sin arbetsförmåga ska man få ersättning från Försäkringskassan. Sedan kommer en vattendelare: hur sjuk är du? Är det inte så att du skulle kunna jobba? Egentligen? Du tycker nog bara att det är lite för “jobbigt” och om du bara tar dig i kragen och anstränger dig så skulle du nog faktiskt kunna jobba. Fast…de som är sjuka “på riktigt” ska naturligtvis ha ersättning..

Vet inte riktigt var jag ska börja men det finns folk som tror att andra hellre slår sitt och sina barns liv i spillror hellre än att de går och jobbar? Att inte veta om man har säng och kan komma under tak, att inte veta om man har mat för dagen och när socialtjänsten inte vill hjälpa förrän man kollat med vänner och anhöriga om man kan få bo och äta hos dem. Det är mera krävande än att gå till jobbet.

På Aftonbladets Facebook-sida är kommentarerna många och en del menar som sagt att man får väl anstränga sig lite. Brutet ben har många av oss gjort, vi har gått till arbetet när vi varit förkylda och när vi haft ont i ryggen och lite trötta har vi väl alla varit? Jo…tror faktiskt det, att i stort sett alla som arbetar har haft sjuknärvaro på jobbet och haft slängar av “inbillningshälsa”. Vi vet hur det fungerar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grejen är när det inte går över, när febern aldrig släpper, när värken kommer tillsammans med funktionsbortfall, när varken kryckor eller smärtstillande kan få en på banan och när man jobbat länge med tanken att bara en dag till och till sist bara en timme i taget så går det plötsligt inte längre

Så till dig som inte begriper eller förstår, till dig som säger att “lite ont har vi väl alla” eller “trötta har vi ju alla varit”, stort jäkla grattis till att du inte har den erfarenheten!

Och en god och trygg jul!

En annan familj som skrivs om och som hotats av vräkning får efter Aftonbladets artikel bo kvar. Bra för den familjen och det känns lite bra men det är då själva fasen att det ska behövas att media tar tag i det för att förändring ska ske.

De kommentarer som finns i bilderna ovan är nu borttagna från Aftonbladets FB-sida.

 

Artikelförfattare

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

  1. Tobias
    Tobias at | | Reply

    70-yalet välkommen tillbaka:/

    Alla är simulanter och vill inte göra någonting? Knas på linjen hos en del. Sjuk eller arbetssjuk kan alla bli, men att stå och säga att man är en simulant det är att vara arrogant och väldigt oupplyst. Och denna människosyn är inte acceptabel. Att kränka sjuka och skadade människor på detta vis gör försäkringskassan också. En del debattörer kanske jobbar där?

    70-talet välkommen tillbaka!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.