Tankar i december. Två som söker tjänsten som Försäkringskassans generaldirektör.

I slutet av april i år avskedades, entledigades, omplacerades – eller hur det nu var – Ann-Marie Begler från tjänsten som generaldirektör för Försäkringskassan. Tillförordnad generaldirektör blev Maria Hemström- Hemmingsson. Båda söker nu tjänsten som generaldirektör för Försäkringskassan.

När Begler fick lämna sin tjänst hos FK blev Alliansen arg och kallade Strandhäll till utfrågning. Strandhäll svarade på ett ungefär: Begler lyckades inte med att sänka sjuktalen, som var målet, utan att sjuka hamnade mellan myndigheterna Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Alliansen: henne ska vi ha!!
(om vi vinner valet alltså)

Bild från FK:s pressbilder. FK:s flagga mot blå himmel.

Nu söker alltså de båda samma tjänst och de väntar nog ännu mera än de flesta på att regeringsbildningen ska bli klar. Sista ansökningsdag var 10 augusti och tillträdesdagen lär nog dröja. Får vi en borgerlig regering så passar ju Begler som hand i handske och då får hon tjänsten. För det har de lovat!

 

Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.