Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

En kommentar

  1. Anna
    Anna at | | Reply

    Ja. Jag har tänkt just på förslaget från fackets sida (kommer inte ihåg vem/vilka) att det måste bli lättare att få sjukersättning (“förtidspension!”) för de som slitit ut sig så att de inte orkar till den alltmer framskjutna tidpunkten för ålöderpension. Har de insett att det då blir bra mycket sämre ekonomi för de flesta jämfört med ålderspensionen?

    Sen retar det även mig när moderaterna går med på förbättringar för ålderspensionärer med frasen “Det ska löna sig att ha jobbat”, som förstås är en utvidgning av jobbskatteavdragets devis “Det ska löna sig att jobba”. Där undrar jag verkligen: men vi då? Ska det inte löna sig att ha jobbat om man blev sjukpensionär(!) när det inte gick längre?

    Jag tycker inte att det är att ställa grupp mot grupp. Jag tycker att det är att påpeka bristande logik bakom orättvisan.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.