Artikelförfattare

Webbaserad, sjukpensionerad 70-talist från Norrköping. Kämpat med och mot Försäkringskassa och Arbetsförmedling och för ett rättvisare samhälle där individvärde inte är lika med prestation.

5 kommentarer

 1. Lisbeth Lippe Forsberg
  Lisbeth Lippe Forsberg at | | Reply

  *kavlar upp ärmarna*

 2. Ingegerd Wahl
  Ingegerd Wahl at | | Reply

  Har förstått av fp-politiker att förra soc.förs.ministern blev överkörd ibland i regeringen när hon tyckte att reglerna för sjukförs stramades åt för mycket. Hon talade också flera ggr om behovet av jobb, riktiga jobb, men “i lägre arbetstakt”, utan lägre lön. Kanske något att “slå i huvudet” på dem som försvarar nuvarande system? De tycks helt ha glömt dessa tankar som hon hade, och som lät vettiga, definitivt vettigare än eländet Fas3.
  Ingegerd Wahl leg läk

 3. Linda Åberg Luthman
  Linda Åberg Luthman at | | Reply

  Brev till GA från mig efter protesterna på Mynttorget 2009.

  Bästa Gunnar Axén,

  Efter gårdagens aktiviteter vid Mynttorget 1, då Margareta Tiger överlämnade namninsamlingen mot sjukskrivningsreglerna/sjukförsäkringen så måste jag skriva här att jag höjde på ögonbrynet över ert uttalande om att de personer som verkat för att namninsamlingen kommit till stånd, och inte att förglömma alla de 50 000 som kommer att utförsäkras, skulle ha ”missuppfattat” era intentioner. Nu kan ju tillskrivas att reportern inte gjorde sitt jobb då hon inte enligt min filosofi ställde den raka och klara fråga som krävdes: Hur kan det då komma sig att alla dessa människor missuppfattat ert budskap? Skulle de vara dumma på något sätt eller helt enkelt stå på en lägre nivå än riksdagsledamöter/regeringsledamöter? Jag anser att vi kan gå ifrån den tankegången och istället fokusera på det som verkligen är källan till ”den påstådda okunskapen” som ni anser.
  Det är er brist på tolkningsbar information vilket dock tycks vara er politik, som i så fall är orsaken till alla dessa missförstånd. När jag vid hand läst vad ni formulerar på socialförsäkringsutskottet, departementet, framför allt socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson kan jag bara dra slutsatsen att era fraseringar är luddiga, tillika ordvalen, och det är det sämsta man som politiker kan göra mot sin väljarkår. På köpet har ni dessutom valt att förhala beslut, inte komma med en rak och klar information till medborgarna, samt underlåtit att förklara de olika instanserna i sjukskrivningsprocessen på ett lättfattligt sätt.
  Fortfarande så finns inga klara och enkla besked på vad Rehabiliteringskedjan skulle innebära för den enskilde, insatser och framförallt möjligheter. Att den enskilde också skulle få information om rättigheter lyser med sin frånvaro. Så länge som ni inte kan bevisa för mig och alla andra som nu sitter i en mycket illavarslande sits på grund av er, att Rehabiliteringskedjan finns så finns den inte. Alltså propagerar ni för något som inte finns. Tidsbestämmelser är inte samma som rehabilitering. Det borde ni själv vara ytterst medveten om. Att göra om sjukskrivningsprocessen till räknetal, 180 dagar ex. och på så sätt tro er själva om att ni skapat en rehabiliteringsåtgärd är under all kritik.
  Eftersom ni propagerat för och genomfört denna politik så har ni dessutom infört förvirring på Försäkringskassans kontor runt om i Sverige. Man vet helt enkelt inte att kunna tolka eller övertolkar de av er författade reglerna. Då har ni gjort ytterligare ett stort misstag genom att utsätta den personalen för en svår arbetsbelastning. Detta på grund av att ni format Försäkringskassan till en idag kundorienterad myndighet, med självbetjäning i verksamhetsmodellen vilket ska underlätta för Försäkringskassans personal. Ni har skapat en omöjlig situation för dessa handläggare som ska ”ta de rätta besluten” utifrån era direktiv.

  Den politik ni för visar med pregnans på klara brister i ert synsätt och dessa brister kommer att medföra stora personliga och samhälleliga förluster. Såväl fysiska som psykiska och samhällsekonomiskt då era beslut stödjer på en kortsiktig politik.
  Jag kräver att ni återkommer till mig i detta ärende och kom då med något nytt! Politisk retorik är inte det Sverige behöver!
  Jag kräver alltså ett svar.

  Med Vänlig Hälsning

  Linda Åberg, poet.
  Medlem i Resurs,

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.