Skriven av

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

7 kommentarer

 1. Bengt-Ove Eriksson
  Bengt-Ove Eriksson at | | Reply

  Hej!
  Jag har kommenterat artikeln i Dagens Arena om Solrosupproret på Twitter utifrån ett psykiatri-perspektiv. Det är väldigt bra att du/ni tar upp denna problematik. Rädslan för FKs vakande öga på dem som aktiverar sig i t.ex. brukarföreningar eller blir inbjudna av psykiatrin(!) att delta i olika arbetsgrupper eller nätverk är helt verklig. och den utgör ett betydande hinder när man vill hitta nya sätt att ta del av egna erfarenheter från dem som vårdats inom psykiatrin. Har bl.a. stött på detta i mitt senaste jobb som Forsknings -och utvecklingsledare på Regionförbundet, Jönköpings län. Försäkringskassan- eller kanske snarare regelverket som styr handläggarna- utstrålar inte precis någon dynamisk människosyn där egna initiativ för att hantera sjukskrivningen ses som något positivt.

  Fortsätt att väcka uppmärksamhet kring detta! Är nu pensionär sedan några månader, men fortsatt engagerad i frågan bl.a. eftersom jag också har en roll som anhörig till en person med psykisk funktionsnedsättning.

 2. Ansvaret för ettårsgränsen är alliansregeringens! | LO Bloggen

  […] Leine Johansson, Fredrik Jansson, Tord Andersson, Olle Ludvigsson, Bengt-Urban Fransson,  Carina Wellton, Martin Moberg (igen) och Alliansfritt […]

 3. Patientperspektiv
  Patientperspektiv at | | Reply

  Ni som driver Solrosuppropet är hjältar och har min största respekt!

  Jag tänker ofta att mitt skrivande är det som får mig att orka fortsätta kämpa, för det är ingen lätt kamp när vården gör mig sjukare och rätt behandling inte finns tillgänglig. Tanken på att skrivandet ska vändas emot mig ger mig mardrömmar men jag tänker att jag också ska vara modig och skriva ändå, berätta det som behöver berättas och göra det som faktiskt driver mig framåt.

 4. Stina
  Stina at | | Reply

  Det känns absurt på nåt sätt, att man som sjuk inte ska tillåtas ha en fungerande hjärna, för det är ju det man säjer med att förfölja och trakassera sjuka som valt att engagera sej i något. Sen är ju solrosuppropet inte en enskilds verk, det är många tillsammans som uppbådar sina små krafter för att berätta hur vi behandlas. Det är inte demokratiskt att vi måste göra det anonymt, pga risken för repressalier från fk. I vilket Sverige lever vi egentligen? Det känns som den där skämtfilmen om fk, där man visst kan ha arbete fast man är förlamad – som skyltdocka. Jag brukar tänka för mej själv, ni vet den där Ebba Grön-låten – Mina tankar är det sista som dom tar. De har plockat av oss allt, försöker få det att framstå som att vi är simulanter, men våra tankar kan de aldrig ta, även om de jävligt gärna skulle vilja det. Stå på dej Lippe, vi är med dej, i med och motgång.

  1. Lisbeth Lippe Forsberg
   Lisbeth Lippe Forsberg at | | Reply

   Tack Stina!!
   Ja, visst tänker man ett kort ögonblick att det kanske är bäst att lägga ner eller iaf skriva anonymt. Men den tanken hinner aldrig sätta sig. Jag vet och anser mig ha rätt att höras och synas, så det så!
   Så tack igen för stödet Stina :)

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.