Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

5 kommentarer

 1. Dangerous Beans
  Dangerous Beans at | | Reply

  “De har alltså inte sjukskrivit sig utan lyft lön, smitit från karensdagen trots att uppdragen inte fullgjorts. /-/ den hårt drivna arbetslinjen”, men det beror ju på att ministrarna INTE arbetar! Man KAN inte sjukskriva sig om man inte arbetar. Se ministrarna bara som ett extremt välbetalt FAS3-jobb: man flyttar pinnar runt runt till ingen nytta.

 2. Free and thinking » Det blir inte mindre fusk bara för att statsministern ägnar sig åt det - IDG.se - Störst på it-nyheter

  […] Nu när det avslöjats att till och med självaste statsministern, allas vår Fredrik Reinfeldt ihop med ett antal andra höga politiker med höga löner har sjukförsäkringsfuskat istället för inordna sig i det sjukförsäkringssystem och tillämpliga ersättningsregler som gäller vid dylika tillfällen så är det liksom inte så konstigt att människor blir förbannade på riktigt. […]

 3. Sven
  Sven at | | Reply

  Storm i ett vattenglas vill jag nog påstå.

  Det finns onekligen i logik i “försvaret” att man jobbar “jämnt” och därför är det sällan sjukdom egentligen hindrar personen från att prestera. Speciellt bland de högprofilpersoner som nämns.

  I kreativa och prestationsbaserade yrken är industritänkandet om 40h arbetsvecka osv ganska förlegat.

  Det är dock politiskt klantigt. Ungefär samma kommentar som jag hade när Mona Sahlin köpte med “fel” kort och sedan ersatte. Ointressant moraliskt och irrelevant för någon sakfråga. Men politiskt klantigt.

  Så länge vi envisas med att bedöma våra politiker för felsägningar, mänskliga brister och allmänna klantigheter så uppmuntrar vi en viss typ av politiker. Polerade människor som lägger all sin tid på att spela det politiska spelet istället för att lägga kraften på att idealistiskt försöka förändra saker till det bättre eller förvalta det fina vi har.

 4. Ett offentligt utredningsväsende i intellektuellt och moraliskt förfall | LO Bloggen

  […] Läs också: Leine Johansson, Sverige kan bättre, Piteå-tidningen, Martin Moberg, Olov Abrahamsson, Yonna Waltersson, Lisa Pelling, Daniel Swedin, Jesper Bengtsson, Jonas Sjöstedt, Alliansfritt Sverige, Helle Klein, Peter Akinder, Lena Sommestad,  Marika Lindgren-Åsbrink, Johan Ehrenberg, Irene Wennemo, Anne-Marie Lindgren, Linnea Swedenmark, Johanna Kronlid, Martin Klepke, Lisbeth Lippe Forsberg, […]

 5. Ett offentligt utredningsväsende i intellektuellt och moraliskt förfall | LO Bloggen

  […] Ehrenberg, Irene Wennemo, Anne-Marie Lindgren, Linnea Swedenmark, Johanna Kronlid, Martin Klepke, Lisbeth Lippe Forsberg, Martin G Moberg, Eric Sundström, Tobias Baudin m.fl., Johanna Kronlid, Eva Franchell, Daniel […]

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.