Skriven av

Utförsäkrad, fattiggjord och uppretad. Efter steloperation av rygg arbetstränande jag och försökte med alla medel ta mig tillbaka till egen försörjning. Har nu hel sjukersättning. Jag vill se en upprustning av de nedmonterade trygghetssystemen. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Foto: John Ash

28 kommentarer

 1. Anki Bengtsson
  Anki Bengtsson at | | Reply

  Röstningen klar ( Yes naturligtvis)

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Tack!! :)

 2. susanna svensson
  susanna svensson at | | Reply

  Är man sjuk ska man vara sjukskriven och inte tvingas belasta arbetsgivare med ansökningar på jobb som man ändå inte klarar av att utföra. Är man sjuk ska man ha en ekonomisk grundtrygghet som innebär att man inte hamnar hos kronolle för gör man det så klassas man som oanställningsbar den dag man blir frisk igen. I dag gör de flesta a givare en kontroll på eventuella betalningsanmärkningar innan nyanställning och det har jag förståelse för eftersom att dagens lagstiftning innebär kostnadsökningar i administration för a givare som har personer med löneutmätning anställda. Råkar a givaren göra fel i beräkningarna kan a givaren bli tvungen att betala den anställdes skulder ur egen ficka.

 3. Carola Leijding
  Carola Leijding at | | Reply

  Röstat JA naturligtvis :)

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Tack för din röst! :)

 4. Pia Björkne Bengtsson
  Pia Björkne Bengtsson at | | Reply

  Röstade ja! :-) man blir inte friskare för att man har en fixerad tidpunkt snart tvärtom, stressen gör att man mår sämre och moment 22 uppstår. Så därför ingen tidsgräns, satsa på bättre stöd och rehab. Lär er lyssna på den som är sjuk!

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Precis!! Egentligen så kan man ju tycka att man inte ska behöva vara sjuk för att fatta! ;)

  2. Pia Björkne Bengtsson
   Pia Björkne Bengtsson at | | Reply

   Solrosuppropet.se yep, men det verkar som om man måste utsättas för det för att få grepp om hur stress förvärrar sjukdom…

  3. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Ja, tyvärr. En av våra intentioner har ju varit att försöka sprida information om hur det kan drabba vem som helst. När som helst.

 5. Bengt Danielsson
  Bengt Danielsson at | | Reply

  Vi har ju välutbildade läkare här i landet. Det är dom som ska avgöra när man är frisk, inte politikerna!

 6. Patrik Asplund
  Patrik Asplund at | | Reply

  Klart att den ska bort!! Problemet är att utförsäkringen fortsätter nu med FKs nitiska hantering av all sort av ansökan om sjukpenning /sjukersättning. Patienter hamnar i mellan stolarna och får ingen hjälp alls. Läkare kan och vill inte hjälpa till med intyg på grund av allt krångel. Vad ska till för att få den hjälp man behöver? Regeringen måste se över vad Försäkringskassan håller på med. De krossar sjuka människor med juridik bara för att inte bevilja ersättningar. Den borgeliga politiken är fortfarande gällande.

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Ja, vi kommer att fortsätta att granska, debattera och informera om sjukförsäkringen. Det finns fortfarande tidsgränser i sjukförsäkringen och sjukpenning kan nekas och avslag i ansökan om sjukersättning kan ges. Vi behöver få en bättre och rättssäkrare behandling.

 7. Veronica Larsson
  Veronica Larsson at | | Reply

  Hissar självklart

 8. A-k Arvidsson
  A-k Arvidsson at | | Reply

  Hissar men håller med Patrik Asplund. dom hittar nya vägar att krångla till för att undvika sorgligt nog :-(.

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Håller med. Vi kan se var riskerna finns och följer noga med i vad som händer.

 9. Tess
  Tess at | | Reply

  Man blir inte automatiskt frisk för att ens dagar tar slut och ens försörjning stryps. Dock så behövs rehabiliteringskedjan förbättras så att folk inte behöver gå och må dåligt länge i onödan och folk ska RESPEKTERAS och inte behandlas som omyndigförklarade arbetsskygga parasiter, varken i allmänhet eller i de rehabiliteringsprogram som finns.

 10. Lena Nilsson
  Lena Nilsson at | | Reply

  Självklart att den tas bort. Denna tidsgräns, som stressat, plågat och fattiggjort människor, var och förblir något av det värsta, mest inhumana och cyniska som någon regering gjort mot sina medborgare i modern tid. Många människor har lidit svårt under dessa år. Inte nog med ohälsan i sig utan också i många fall en raserad ekonomi och ett stigma som definitivt inte förbättrar hälsoläget, tvärtom! Människor har fått sina liv förstörda och vissa har också tagit sina liv, som en direkt eller indirekt konsekvens av utförsäkringen. Den här åtgärden är och förblir en skamfläck för Sverige! Egentligen borde skadestånd utgå till de som drabbats hårdast!

 11. Annika Green Forsberg
  Annika Green Forsberg at | | Reply

  Gjort så klart!

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Tack Annika! :)

 12. Miamia.abrahamsson
  Miamia.abrahamsson at | | Reply

  En självklarhet.
  Oförsvarbar hantering tidigare av redan sjuka människor.
  Utförsäkringen har dödat människor-
  Sjuka har stressats och pressats så deras hälsa blivit ännu sämre än den de blivit sjukskrivna av.
  Lidande som orsakats av tidigare politik går inte att ta tillbaks.

  En bortre tidsgräns i sjukförsäkringen tas nu bort.

  Konsekvenserna av att detta inte varit en självklarhet tidigare är
  för stora för att formulera i ord….

 13. Monica Berzén
  Monica Berzén at | | Reply

  Skit grej jag blev utförsäkrad när jag precis fått cancer FK tyckte jag skulle söka jobb på AF jag sa . jag har precis fått reda på att jag har cancer vet inte om jag ska behandlas dö eller överlevas SKA ja söka jobb då tror du någon arbetsgivare anställer en cancersjuk hon svarade mig.. VAD NEGATIV DU ÄR!!

  idag har jag sjukersättning.. men tre gånger hann jag bli utförsäklrad

 14. Helen Johansson
  Helen Johansson at | | Reply

  Många kloka kommentarer här och jag nickar instämmande till eländet som förstört så mycket för så många. Imorron blir jag “pensionär” och är nog en av få som inte blivit nollad och som “endast” varit utförsäkrad en gång under drygt 4 år

 15. Helen Hulda Johansson
  Helen Hulda Johansson at | | Reply

  Ett SOLklart JA

  1. Solrosuppropet.se
   Solrosuppropet.se at | | Reply

   Tack Helen! :)

 16. Emma Ro
  Emma Ro at | | Reply

  Vi får aldrig glömma de som med blåslampan drevs till självmord. Högern har blod på sina händer.

 17. Kicki Öqvist
  Kicki Öqvist at | | Reply

  Väldigt mycket jaaaaaaa. ! Har nyss gått ur min 3:e utförsäkring. Ny sjukskrivning. Sista åren har varit och är fortsatt jobbig! Å allt pappersarbete överklaga, söka ny arbetsskada, Har en sen gammalt å mina nya besvär går in i den.Operationer som inte blev bra! Väntar en till. Å alla nya läkare å handläggare på försäkringskassan. Dom har varit många! Inte godkänt intyg av läkare vid ansökan om sjukersättning. Ska nu söka igen med bättre underlag. Medicinskt färdigbehandlad som tog över 1 år. 7 nya handläggaren vill skicka mig till Sundsvall i 2 dagar på en ny bedömning. Mm. Det tar aldrig slut! Mindfullnes har hjälpt mig mycket som min Kurator fixade. Tänker på de stackare som inte orkat , som mist sina hem, skilsmässor, urusel ekonomi mm.Man får va tacksam så länge å hoppas det får förbli så här nu!

 18. Merima
  Merima at | | Reply

  Självklart är det bra att den är borta, borde aldrig ens funnits… Men, men. Jag hoppades att den gällde mig också eftersom jag är nollad sedan i våras, efter att jag blivit friskförklarad. Men en nollad är inte utförsäkrad (även om jag har ingen inkomst alls), och då gäller det tyvärr inte mig :( Så nu sitter jag 100% sjukskriven, nollad och friskförklarad av fkassan, har inte rätt till någon ersättning alls :(

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.