Artikelförfattare

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

En kommentar

  1. Ulrika Lindh
    Ulrika Lindh at | | Reply

    Jag håller inte med om att det generellt sett är relevant att tvingas byta jobb om man är deltidssjukskriven. Vad säger att arbetsförmågan alltid skulle vara bättre i ett annat jobb. Arbetsförmågans gräns kam vara uppnådd vid kronisk sjukdom enligt läkare. Ändå går FK efter en generell mall att man hypotetiskt kan ta ett enklare odefinierat jobb på 100%. Detta trots att statistiken för denna kroniska diagnos visar ytterst få heltidsarbetande och att det befintliga yrket har lägre sjuktal och statistikt lägre stress än enkla okvalificerade jobb. Jag vill att deltidssjukskrivnas situation debatteras mer.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.