Artikelförfattare

Webbaserad, sjukpensionerad 70-talist från Norrköping. Kämpat med och mot Försäkringskassa och Arbetsförmedling och för ett rättvisare samhälle där individvärde inte är lika med prestation.

5 kommentarer

 1. Thom Olausson
  Thom Olausson at | | Reply

  Jo, men de som liksom jag är handikappade efter svåra arbetsskador eller dylikt har också rätt till sjukersättning. Jag är utförsäkrad trots att såväl läkare som AF enhälligt talat om för fkassan att min situation kommer att förvärras betydligt av arbete. Nej, jag har inte cancer eller stroke eller liknande, utan fyra diskbråck, tre förstörda kotor, samt förstörd vänster axelled. Jag har levt med svår värk sedan -99 och kämpar för att hålla modet uppe. Jag har testat allt i min makt för att bli frisk, men faktum är att min kropp är trasig. Knappast att jämställa med bakfylla! Nej, att utförsäkra de som drabbats av olycka och därav fått ett handikapp ska inte sjasas ut ur det svenska trygghetssystemet.

 2. Rättvisetörstande Realist
  Rättvisetörstande Realist at | | Reply

  Denna dom är bra för de drabbade, men bara om F-kassans praxis ändras.
  Annars blir det ändå bara de som orkar (vågar…?) processa som är hjälpta av den.
  jag drev mitt fall till förvaltningsrätten och fick upprättlse, men jag känner många i min situation som har vikit ner sig istället. De törs helt enkelt inte… vad händer om man förlorar i en rättegång? Det vet jag inte riktigt, själv var jag så kränkt och heligt förbannad att det inte fanns någon annan väg att gå… och segern var OTROLIGT skön. Inte nog med att jag fick rätt i sak och slapp ligga vaken på nätterna och oroa mig för framtiden, räkningar, ungarnas reaktion om vi måste sälja huset, etc… F-kassan fick också en skarp erinran för att ärendet var sällsynt illa skött från deras sida. 100% upprättelse alltså!
  Det är det nog inte många som har fått sedan regeringen Reinfeldt kom till makten…!?
  Till er som tvekar säger jag, Våga och Vinn…!

  1. Malin Hammarström
   Malin Hammarström at | | Reply

   Jag måste också gratulera dig till segern!

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.