Artikelförfattare

Ordförande i Solrosuppropet.se. Sjuk i bl.a. kronisk, neurologisk sjukdom sen -98. Tidigare motorcykelmekaniker och konditor. Jobbat i egen firma med föreläsningar/admin så mycket som hälsan tillåtit mellan -06 och -11. Permanent sjukersättning från -12. Kämpar för att alla ska ha inkomster det går att leva på.

3 kommentarer

 1. Lena Abrahamsson-Karleriksdotter
  Lena Abrahamsson-Karleriksdotter at | | Reply

  Sanningen om Försäkringskassan

  Jag kallar det mod av stora mått när en anställd handläggare inom försäkringskassan går ut på nätet och skriver den ruskiga sanningen om Försäkringskassans metoder. Och det behövs fler av Er som vågar stå upp och berätta sanningen. Om Ni jobbar på FK, eller slutat pga en inhuman människosyn. Kontakta mig på mail nedan.

  Låt människor få veta vad som pågår innanför Försäkringskassans väggar.
  Att jobba med sjukförsäkringar är ETT jobb som ger ER en lön, men ni gör det på andra människors bekostnad och lidande. Detta är inte acceptabelt. Varje gång Du sätter din signatur på ett avslag så har du förstört ytterligare en människas liv som i många fall har familj och barn. En skör människa som i värsta fall väljer att ta sitt liv.

  Antalet framförda hot om att ta livet av sig har ökat med 3000% sedan den borgerliga alliansen införde hårdare sjukregler. För 4 år sedan hotade 19 personer att ta livet av sig pga att de inte ansågs ha rätt till ersättning. År 2011 var siffran uppe i 599 personer. Vad siffran slutar på 2012 vet vi inte ännu.

  Vad vi med säkerhet vet är att sedan Moderaterna tog makten har 61.265 sjuka sparkats ur sjukförsäkringen.
  Enligt Försäkringskassans egen prognos kommer ytterligare 16.000 människor utförsäkras till 31 dec 2014.

  Det handlar inte om hur sjuka människor är, det handlar enbart om att spara pengar. Dessutom har alliansen valt att satsa stor del av dessa pengar på de som är friska och har arbete istället, de får ca 1 månadslön extra varje år. Alliansen har valt att ge sig på de svagaste i samhället, för de har minst att sätta emot.
  De “Nya” Moderaterna är inte alls nya, de är precis som de alltid har varit, ta från de fattiga och ge till de rika.

  En person som har jobbat 30 år inom försäkringskassan. Vi kallar henne Monica, eftersom det är det namn hon valt. Hon kan inte skriva under eget namn med rädsla av hämndaktioner och repressalier Hon borde veta vad hon talar om. Nästan ingen i hennes närhet har trott på vad hon framfört för ingen vill tro på att en statlig myndighet använder sig av så ytterst fula och olagliga metoder.

  Monica har flera gånger berättat om hur hennes chefer tvingat henne att konsekvent neka sjukpenning och sjukersättning. Eftersom cheferna vet att sjuka människor inte orkar överklaga.

  Monica hade under 2 år lagt fram sina synpunkter om denna oetiska hantering till försäkringskassans ledning, men trots påstötningar fick hon aldrig något svar. Hennes åsikter blev istället mycket obekväma och hamnade på dåvarande generaldirektör Adriana Lenders bord.

  Adriana Lender försökte sen under 1 års tid att göra sig av med sin obekväma handläggare. Först med motiveringen arbetsbrist, men det satte facket stopp för.

  Monica skriver att hon förr kände sig stolt över sitt jobb, men att de senaste åren gjort att hon skämts för sitt arbete.
  Hon har sökt nytt arbete men anser det svårt eftersom hon idag är över 60 år.
  Många unga handläggare lämnar hela tiden försäkringskassan i ren protest.

  Monica har inspelade samtal med sina chefer på Försäkringskassan, där det tydligt framkommer att de ville att hon ska neka sjuka människor ersättning på ett väldigt elakt och utstuderat sätt. Monica skriver att om man lyssnar på inspelningarna
  så kanske man blir mer ödmjuk och fundersam vad som egentligen sker i det dolda på försäkringskassan.

  Monica vill också uppmana alla som får avslag att överklaga i domstol. Begär att få ut samtliga underlag! Kontrollera om sjukintyg och läkarutlåtanden har ändrats.! Fler av Försäkringskassans jurister och handläggare ändrar i t ex läkarutlåtande för att ett avslag ska kunna motiveras.

  En jurist ska man kunna lita på, om det förtroendet försvinner, vad har vi då kvar!? Juristerna och handläggarna gör inte detta på eget bevåg, utan order kommer från högre ort.
  Med denna vetskap, hur ska sjuka någonsin kunna vinna över en statlig myndighet som Försäkringskassan.

  När krav om avslag kommer från högsta ort. Jag är själv sjuk. Läkarutlåtande LuH och läkarintyg ses knappt.

  Att försöka prata med, åtminstone min handläggare är som att stånga huvudet i en betongvägg. När man fått vetskapen om ovanstående så förstår man ju varför.

  Lena Abrahamsson-Karleriksdotter
  brevinkast@telia.com

 2. - Solrosuppropet - Solrosuppropet mot Axén, rond två

  […] år för att rättfärdiga sjukförsäkringssystemet.Carina har tidigare mött Gunnar Axén i en radiodebatt, där de diskuterade utförsäkringar  och hur sjukförsäkringen faktiskt fungerar. Trots att […]

 3. Obalanserat
  Obalanserat at | | Reply

  Ja samtidigt säger man öppna era hjärtan och satsar miljarder på migration. Något är upp och ned.

  När jag tänker efter tjänar människosmugglarna bra med dineros så det verkar vara en lukrativ bransch åven för våra makthavare.

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.