Gott nytt år önskar Solrosuppropet.se

Vi står inför ett nytt år nu. 2013. Ytterligare ett stort antal medborgare kommer att utförsäkras eller hamna i fas 3. Det är med sorg man gör den insikten. Det innebär en svår ekonomisk situation för den som drabbas, och har man inte något skyddsnät i form av familj eller vänner som kan ställa upp och hjälpa till är man hänvisad till att söka ekonomiskt bistånd hos kommunen (socialbidrag).

Playing with blue fireMen såhär i nyårstider ska man ju avge löften. Så här kommer våra:

 • Vi lovar att inte sluta kämpa för de utförsäkrades och fas 3-deltagarnas rättigheter.
 • Vi lovar att vi inte kommer avbryta vår kamp för att få ansvariga politiker att lyssna på oss och våra erfarenheter.
 • Vi lovar också fortsätta med att upplysa allmänheten om vad som händer den som utförsäkras eller hamnar i fas 3.

Det finns en hel del andra saker vi också jobbar med. Men listan över nyårslöften får ju inte bli längre än att man orkar hålla den i minnet. Så det får bli vår kärnverksamhet som hamnar där.

Solrosuppropet har tagit det lite lugnt under jul och nyår, men snart blir det nya tag igen. Vi ger oss inte förrän vi får till en bättre förståelse för de utsattas villkor och på sikt får en förändring. Solrosuppropet är partipolitiskt obundet så för vår del spelar det ingen roll hur den regering ser ut som avskaffar utförsäkringarna och fas 3 – huvudsaken är att dessa försvinner. Men vi vet att genom att fortsätta skriva, debattera och utföra manifestationer så har vi möjlighet att påverka i rätt riktning.

Gott nytt år önskar vi er alla!

Skriven av

En kommentar

 1. Susanne Birksjö
  Susanne Birksjö at | | Reply

  Politisk färg är oväsentligt när det gäller den systemförändring som måste till för ett hållbart samhälle på alla plan.En utjämning och omfördelning av resurser som utgår från tanken om respekt och välmående för människor, djur och natur.
  Solrosorna är några av de aktörer som ändå gör att det känns hoppfullt!
  Klokt att göra listan av nyårslöften kort och fullt greppbar.

  Mitt eget citat som jag lever efter är; “Jag får det jag når”
  Först kan det uppfattas som en något passiv inställning. Men om man tänker efter så krävs en rörelse. Man sträcker sig efter något inom nåbarhetens sfär. Dock inte större än att jag klarar av den…

Ha hyfsad ton och sunt förnuft när du kommenterar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.